Sökandet efter Scallywags John Fisher avbröts under tisdagsmorgonen svensk tid // Foto: Konrad Frost / Volvo Ocean Race

Artiklar

Hoppet ute för Fisher

Förkrossade lagmedlemmar tvingades avbryta sökandet

Text: Martin Strömberg • 2018-03-27 Uppdaterad 2021-06-09

Efter flera timmars intensivt sökande tvingades den förtvivlade besättningen på Scallywag ge upp sökandet efter sin lagmedlem och sätta kurs mot fastlandet.

Nu är i princip allt hopp ute för engelsmannen John Fisher, 48, som föll överbord under sitt vaktpass under måndagen. Det är första gången som Fisher deltar i Volvo Ocean Race.

– Med tanke på den låga temperaturen i vattnet och den tid som passerat sedan han föll överbord måste vi tyvärr förmoda att John är förlorad till havs. Att förlora en medtävlare eller en lagmedlem är obeskrivligt och något som man inte vill uppleva och vi är förtvivlade och förkrossade. Våra tankar går till Johns familj, vänner och lagkamrater och vi ska göra allt för att ge alla den support de behöver, skriver Volvo Ocean Race på sin websida.

På grund av avstånd och vindriktning var det svårt att få någon båt att komma till platsen där Fisher föll överbord, cirka 1400 sjömil väster om Kap Horn. Tävlingsledningen och MRCC, Maritime Rescue Coordination Centre, har omdirigerat ett fartyg till platsen men det är ännu lång tid kvar till dess att man nått rätt position.

Det lämnade Scallywag att själva leta efter sin lagmedlem men i den svåra sjön och de tuffa vindförhållandena lyckades de inte lokalisera Fisher. Till slut blev de – utmattade och slutkörda – tvungna att avbryta sökandet och sätta kurs mot nordost och närmaste punkt på fastlandet då vädret ska bli ännu sämre.

 

 

Man överbord i Volvo Ocean Race


Text: Martin Strömberg • 2018-03-27
ArtiklarBåtnytt
Rulla till toppen