Artiklar

Humminbirds nya skapar kartor i realtid

Humminbird presenterar två nya kombinerade plottrar/ekolod med 9 och 10 tums widescreen-skärmar och ett uppdaterat användargränssnitt. instrumenten innehåller också ett system som ritar kartor med djupkurvor i realtid. Enligt deras pressmeddelande en funktion som blir ett ovärderligt hjälpmedel för sportfiskare.

Text: Jens Augustinsson • 2016-01-21 Uppdaterad 2021-06-09

Ny värsting från Raymarine

Nu blir Garmins skärmar större

Stor guide: 8 häftigaste actionkamerorna

Helixfamiljen växer med Helix 9 och Helix 10, de tidigare familjemedlemmarna är de populära Helix 5 och Helix 7. De nya större modellerna har 9″ respektive 10,1″ högupplösta ljusstarka widescreen-skärmar, upplösningen på Helix 9 är 800×480 och 1024×600 på Helix 10. De har de klassiska och praktiska snabbvalsknapparna som gör att det är lätt att växla mellan favoritvyerna och de kan monteras på bygel eller fällas in i panel.

* Humminbird presenterar samtidigt Reflex som är ett nytt användargränssnitt, Helix 9 och 10 blir de första enheterna som får det som standard. Reflex utnyttjar samma grund i menysystemet som tidigare modeller men får ett uppdaterat utseende och fler funktioner.

* AutoChart Live är standard och är en funktion som tidigare bara fanns på de dyrare och mer avancerade modellerna ONIX och ION. AutoChart Live skapar kartor med djupkurvor i realtid, under tiden du kör så byggs kartan på skärmen med djupkurvor och djupsiffror. Kartan har flera färger vilket ger en tydlig information om grunda och djupa områden, ett ovärderligt hjälpmedel för sportfiskare.

* De har dubbla SD kortläsare för att kunna visa Navionics sjökort och samtidigt spela in djupinformation för AutoChart eller AutoChart Live.

Helix 9 och 10 är nätverkskompatibla och kan anslutas till tidigare Humminbird modeller som 700HD, 800, 900 och 1100 serien. De är även via ethernet-nätverket kompatibla med Humminbird 360, Minn Kota iPilot Link, HD radar och NMEA2000 interface.
Ytterligare anslutningsmöjligheter är AIS, VHF och autopilot via NMEA0183 samt Humminbirds externa GPS heading sensor.
Ett nytt populärt tillbehör är Humminbird Bluetooth fjärrkontroll som kan styra de flesta funktioner. Zooma i plottervyn, justera känslighet på ekolodet, växla mellan vyerna eller skapa en waypoint samt mycket mer utan att röra enheten. En trådlös funktion som är svårt att vara utan när man testat, vem klarar sig utan fjärrkontroll till TVn?

Humminbirds nya skapar kartor i realtid
Humminbird Helix 9
Humminbirds nya skapar kartor i realtid
Humminbird Helix 10

Text: Jens Augustinsson • 2016-01-21
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen