Ägarna till Ital Libera har deklarerat Force majeure efter att kaptenen ombod avlidit i covid-19 // Foto: Joe Stubblefield/Marine Traffic

Artiklar

Kaptenen dog i covid-19 – fartyget släpps inte in i Asien

Tragiska nyheter från italienskt containerfartyg

Text: Martin Strömberg • 2021-06-09 Uppdaterad 2021-10-05

 

Det var den 6 maj som Hapaq-Lloyd meddelade att flera fall av covid-19 hade upptäckts ombord på det italienskflaggade containerfartyget Ital Libera i samband med att man lämnade sydafrikanska Durban för att gå mot Jakarta i Indonesien.

I dagarna kom den tragiska nyheten att den 61-åriga italienska kaptenen avlidit i sviterna av sjukdomen och att inga asiatiska hamnar velat ta emot fartyget.

Man har därför avvikit från sin normala rutt.

– Vi har fått det mycket sorgliga beskedet av vår partner Evergreen att kaptenen ombord på Ital Libera tyvärr avlidit ombord. Hapaq-Lloyd vill framföra sin djupaste kondoleanser till familjen och vi har deklarerat Force majeure på grund av att inga asiatiska hamnar vill ta emot Ital Libera, skriver företaget.

Man har därför valt att ta sikte på Italien igen för att kaptenen ska återföras till sitt hemland. Man kommer senare att återuppta sin rutt mellan Sydafrika, Singapore, Taiwan och Kina.

Ital Libera befinner sig just nu i Röda Havet på väg mot Suezkanalen.

 

PRENUMERERA PÅ PRAKTISKT BÅTÄGANDE

BESTÄLL HÄR

Bjässen är sjösatt – världens största containerfartyg i vattnet

VIDEO: Här tappar containerfartyget lasten

Containerfartyg har fastnat på tvären


Text: Martin Strömberg • 2021-06-09
Artiklar
Rulla till toppen