Artiklar

Kiss T30 Carbon – trimaran för familjen

Trimaran helt i kolfiber låter extremt och kappseglingsorienterat. Men så behöver inte vara fallet?

Text: Redaktionen • 2015-10-23
Kiss T30 Carbon - trimaran för familjen

TV: Här är segelbåten som seglar utan segel

IF-båten återuppstår

 Men konstruktören till Kiss T30 Carbon hävdar att båten är tänkt för rask cruisingsegling i första hand, något som inredningen styrker. Här finns fyra ordentliga kojer, toalett (mulltoa planeras) och enkelt kök. Den låga vikten på 1 350 kilo gör att den flyger fint även med lite semesterpackning ombord. 

Många trimaraner är väldigt trånga att bo i eftersom man försöker få ner den hopfällda bredden till trailerbara 2,5 meter, något som man inte brytt sig om med Kiss T30 Carbon. Den 9,05 meter breda båten blir 3,5 meter med infällda sidoskrov och kommer alltså lätt in mellan vanliga y-bommar och går också att traila kortare sträckor. Vill man ge sig ut på landsvägen får sidoskroven monteras av och båten lastas på en specialkärra, det tar lite längre tid, men för den som inte ofta bilar runt med sin båt torde det funka fint. Vinsten är betydligt bättre boyta invändigt. 

Enligt konstruktören är den vanliga köparen en seglare som har seglat kölbåt i många år och som vill ha något kvickare och roligare. Pris 2,2 miljoner kronor.


Text: Redaktionen • 2015-10-23
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top