150970.jpg

Artiklar

Klädesholmens matjes med sockerstekta äpplen

4-5 färskpotatisar per person 2 dillkvistar Salt 4 ägg 6 matjessillfiléer 1 rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 400 g smör 2 gröna syrliga äpplen Ca 2 msk strösocker Grovhackad dill till garnering

Text: Redaktionen • 2009-09-08 Uppdaterad 2009-09-08

Gör så här:
Koka färskpotatisen med dill och rikligt med salt. Koka äggen så de blir hårdkokta (ca 8 min) och låt dem svalna en stund i kallt vatten. Bryn smöret genom att koka det med en nypa salt tills det blir lite brunt och får en nötig god smak. Obs! Var försiktig och vaksam så inte smöret kokar över. När man har gasolspis kan det lätt börja brinna och det är mycket svårt att släcka. Fett brinner bra.

Skär matjessillfiléerna i gaffelstora bitar. Finhacka rödlöken och blanda med gräslöken. Tärna äpplena smått med skalet på. Fräs äpplena på ganska hög värme i smör och strö på socker.

Dela de ljumna potatisarna och lägg upp i prydliga högar på tallrikarna. Klyfta äggen och lägg på potatisarna. Lägg upp matjesbitarna, strö över rödlök/gräslökblandningen, häll på smöret och toppa med äppeltärningarna. Strö över grovhackad dill.

Servera med snaps eller öl.

Av: My Larsson, köksmästare Salt & Sill


Text: Redaktionen • 2009-09-08
Artiklarpraktisktbatagande
Rulla till toppen