Artiklar

Stor guide: 8 häftigaste actionkamerorna

Sugen på ny robust filmkamera inför kommande säsong? Kolla in vår guide innan du går och mellandagsfyndar.

Text: Jens Augustinsson • 2015-12-21

Här är nya actionkamerorna från Garmin

Här är nya ekoloden från Humminbird

Stor guide: 8 häftigaste actionkamerorna
Contour Roam 3

Laserkoll

Contour Roam 3 påminner om ett kikarsikte till formen. En lustig detalj är att den har en inbyggd laserpekare för att du ska kunna sikta in dig på det du vill filma. Något som kan vara ett problem på actionkameror som saknar bildskärm på baksidan. Den är vattentät ned till 10 meter och har 270° roterande lins för att du ska kunna ställa in den att filma åt precis rätt håll.
Pris 1 999 kronor
www.turascandinavia.com

 

Stor guide: 8 häftigaste actionkamerorna
Go Pro Hero 4

 Kändisen

Gopro har kommit att ge actionkameran ett ansikte. Den finns i många versioner, Hero 4 från förra året filmar i 4k och ska tåla det mesta i sitt vatten- och slagtåliga skal. Den kan även filma i slow motion med 240 rutor per sekund. En fördel med att Gopro är ett stort märke är att det finns många tillbehör för att fästa den på båten, kroppen eller hur du nu vill filma ditt äventyr.
Pris 3 500 kronor
www.gopro.com

 

Stor guide: 8 häftigaste actionkamerorna
Ricoh WG M1

Vidsynt

Ricoh WG M1 tar fasta på att många som använder actionkameror vill ha mycket vidvinkel för att kunna fånga häftiga bilder och scener. Denna filmar i 160°, är vattentät ned till tio meterse djup och ska klara fall från två meter. Sensorn har 14 miljoner pixlar och du kan ladda ned en app till telefonen för att titta på det du filmar i realtid och skicka film trådlöst.
Pris 2 299 kronor
www.focusnordic.se

 

Stor guide: 8 häftigaste actionkamerorna
Ricoh WG-5

Med skärm

Ricoh WG-5 har till skillnad från Ricoh WG M1, och flera andra actionkameror, en rejäl skärm på baksidan så att du kan kolla vad du filmar och vad du filmat utan att använda appar i telefonen. Den kan ta makrobilder med 1 centimeters närgräns, är vattentät till 14 meter och visar en kompass på skärmen så att du vet åt vilket håll du vänder nosen och linsen.
Pris 3 500 kronor
www.focusnordic.se

 

Stor guide: 8 häftigaste actionkamerorna
Olympus Tough TG-4

Klassiker

Olympus säger sig ha skapat klassen äventyrskameror. Tough TG-4 är en kompaktkamera främst för stillbilder, men den klarar förstås också av att spela in film. Den ska vara ljusstark, klara undervattensläge ned till 15 meters djup och fall upp till drygt två meter. Dessutom ska den klara 100 kilos tryck, något som kan vara bra om du kastar ankaret på den.
Pris 4 190 kronor
www.olympus.se

 

Stor guide: 8 häftigaste actionkamerorna
Garmin Virb X

Till havs

Garmin Virb X kommer från navigatortillverkaren Garmin. De gör även sportklockor och massor av annan elektronik, men de är den enda marina tillverkaren med en egen sportkamera. Virb är vattenät till 50 meters djup utan att du behöver ha ett extra kamerahus till den. Det gör den till en värsting i klassen. Det finns en app till telefonen för snabbredigering av dina filmer.
Pris 2 999 kronor
www.garmin.se

 

Stor guide: 8 häftigaste actionkamerorna
Drift Stealth 2

Liten

Drift Stealht 2 satsar på att ta så lite plats som möjligt. Den väger endast 97 gram men klarar ända att spela in i full hd-upplösning. Linsen går att rotera 300° så att du alltid kan filma åt det håll du vill. Och likt de flesta konkurrenterna har Drift en app som låter dig styra kameran från telefonen och se vad du filmar. 3 timmars inspelning i hd-kvalitet på en laddning.
Pris 2 490 kronor
www.isolda.se

 

Stor guide: 8 häftigaste actionkamerorna
Tomtom Bandit

Enkel

Tomtom Bandit ska vara en kamera som är lätt att använda. Istället för att tanka över stora filer från kameran till datorn ska du kunna redigera filmer via en app i telefonen. Det ska fungera genom att kameran har en inbyggd medieserver som du ansluter telefonen till. Sedan kan du redigera filmen och dela den direkt från appen. Filmar i 4k-upplösning.
Pris 3 999 kronor
www.tomtom.com

 


Text: Jens Augustinsson • 2015-12-21
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top