1049108.jpg

Artiklar

Begagnatguide: Arronet 20 SP

Arronet 20 SP är en modell som passar sportfiskaren eller den som behöver transportera saker. Det här är ett av alla tips i begagnatspecialen i senaste Båtnytt. Ute i butik nu!

Text: • 2015-03-31
Köpguide: Delta 29 SW
Köpguide: Buster XL
Köpguide: Nimbus 230 R
Köpguide Targa 30 TC FB

3 nr av valfri båttidning för endast 99 kr

För tio år sedan var ­Östhammarbaserade Arronet ett relativt nytt märke. Man till­verkade robusta aluminiumbåtar som mer flörtade med yrkesfolket än fritidsskepparna. Sportfiskare och stugägare valde fortfarande aluminiumlådor från tillverkare som Buster, Silver och Linder. Idag är det annat ljud i skällan. Numera guppar det ruffa plåtbåtar även vid de flottaste adresserna. Det är en fullt förståelig utveckling. Båtarna är lättskötta, stryktåliga och bär på en viss pondus.

Arronet 20 SP är en modell som passar sportfiskaren eller den som behöver transportera saker. Den stora durkytan gör det lätt att komma nära relingen när gäddviken ska vittjas. Är det cementsäckar och plank som ska forslas ut till sommarön är det bara att stapla på.

Det här är en båt som bjuder på mycket åkkomfort men klart begränsat med körglädje. Det är en stadig kompis som tar dig från A till B utan att knussla. Försöker du dig på lite sportig körning så kan vi säga redan nu att det inte är lönt att försöka. Däremot är det en väldigt bekväm båt. I två bekväma och djupt skålade stolar bakom den höga vindrutan färdas man tryggt och skyddat.

Arronet är mycket välbyggda inifrån och ut. Hela konstruktionen är mycket robust. Den som söker vackra linjer och hög finish lär dock bli besviken. Här är det grovt. Så allt är precis som det ska.


Text: • 2015-03-31
ArtiklarLivetOmbordKöpguiderMotorbåt
Scroll to Top