1043001.jpg

Artiklar

Köpguide: Delta 29 SW

När svenska Delta Power Boats 2003 lanserade sin första båt, den sportiga Delta 25 SC, tog man ett nytt grepp. Hyttens negativa framruta, förarplatsen centrerad i aktersoffan och gott om muskler i maskinrummet drog blickarna till sig.

Text: Redaktionen • 2015-03-16
Här är förra årets dyraste båtolycka – Delta 54:an sjönk
Delta Yacht vann Motor Boat awards 2015
Delta köper upp RIB-båtstillverkaren Dahl
Bilder: Delta 80 är svensk lyx som imponerar

3 nr av Båtnytt för endast 99 kr

Det här är ett av alla tips i begagnatspecialen i senaste Båtnytt. Ute i butik nu!

Båtarna gick åt som smör i solsken. Tätt därpå kom Delta 32, ett längre skrov med den omisskännliga designen på salongen signerad Lars Modin. De blev fort kända för sina goda sjöegenskaper. Förklaringen låg i att man helt enkelt ärvt två erkänt bra skrov till sina skapelser. 25-­fotaren byggde på ett förlängt 24-fotsskrov från Smuggler. Med en bottenvinkel på 24 grader hanterade de såväl de stora V8:orna som fick ta plats i häcken som den sjö skärgårdspendlarna utsatte dem för. Den större 32-fotaren fick sitt skrov från Sigurd Isacssons smått legendariska skrov, förr i skepnad av Flying Flipper.

Fem år efter inträdet på den svenska båtmarknaden släpper man Delta 29 SW, en helt nykonstruerad båt med ett i många avseenden fantastiskt bra skrov. Det är stadigt samtidigt som det tuggar i sig den krabbaste sjö. För framdrivningen stod vanligen en Volvo Penta D4-300. Det gav båten en toppfart av hela 43 knop med 0,9 l/M i förbrukning.

Trots Delta 29:ans mått på papperet är detta en pendlarbåt. En mycket trevlig sådan. Man sitter skyddat under tak på längsgående soffor. Blir det tal om övernattning finns tre fasta kojer. Två i förpiken och ett klaustrofobiskt krypin.

Idag är båtar från Delta lika ofta synliga som havstruten. Vill du sticka ut i mängden är detta inte båten för dig. Vågar du satsa på företagets första helt egna konstruktion hittar du fina exemplar strax under miljonen.

Det här är ett av alla tips i begagnatspecialen i senaste Båtnytt. Ute i butik nu!


Text: Redaktionen • 2015-03-16
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top