1067662.jpg

Artiklar

KSSS vann den allsvenska premiären   

KSSS vann i helgen den allra första omgången av nyinstiftade allsvenskan. Seglingarna avgjordes på KSSS hemmaplan, Baggensfjärden – som helgen till ära visade sig från sin allra bästa sida.

Text: Redaktionen • 2015-05-25
Snart startar Seglingsallsvenskan

– Det har varit väldigt bra förhållanden och en rättvis tävling. Det har ändå varit 35 race och väldigt få av dem var inte bra. Det var mycket vind, det var byigt, men även en hel del race med jämna vindar, säger Magnus Woxén som var coach för KSSS lag och som hade lyckats hitta en perfekt mix i besättningen:

– Vi hade Mikael Lindqvist som rorsman, som är gammal matchracingseglare och som seglat mycket J70. Vi har en ung talang i Sandra Sandqvist som kan Baggen, samt 73 år-unge Ingemar Sundstedt med massor av rutin, plus Rodney Ardern med erfarenheter och meriter i massor – inte minst från sex Americas Cup och fyra Volvo Ocean Race, säger Magnus Woxén.

Allsvenskan är en helt ny nationell liga där 18 av Sveriges bästa seglingsklubbar, från Örnsköldsvik i norr till Malmö i söder, gör upp under tre omgångar 2015. De tre bästa går vidare till Sailing Champions League på Sardinien i september.

Fredagen började lite trevande, men det stod snart klart vilka klubbar som skulle dominera helgen. Ekolns segelsällskap från Uppsala överraskade genom att vinna sina fem första race, innan en tjuvstart visade att de inte var oövervinnerliga. Stockholms 606 Klubb far förhandsfavoriter hos många, men hade en trög start. Man jobbade dock hårt och slutade tvåa. Även västkustklubbarna, Hjuvik Båtklubb och Göteborgs Kungliga Segelsällskap, visade att vårträningen hade gett utdelning.

Men den klubb som övertygade genom alla tre dagarna var hemmaklubben, Kungliga Svenska Segelsällskapet, som seglade säkert och undvek dåliga placeringar. Till slut vann de 9 av sina 11 race.

Vi hade ju lite favorittryck på oss, så vi kände definitivt pressen. Men vi har fått rollerna i teamet att fungera bra. Det är alltid roligt att vinna, säger Sandra Sandqvist.

Allsvensk tabell efter första omgången:

1    Kungliga Svenska Segelsällskapet    62
2    Stockholms 606 Klubb    53
3    Ekolns Segelklubb    51
4    Hjuviks Båtklubb    51
5    Göteborgs Kungliga Segelsällskap    49
6    Malmö Segelsällskap    44
7    Halmstads Segelsällskap    42
8    Strängnäs Segelsällskap    39
9    Kullaviks Kanot och Kappseglingsklubb    39
10    Värmdö Jolleseglare    38
11    Sotefjordens Segelsällskap    37
12    Örnsköldsviks Segelsällskap    34
13    Team Jungfrusund Ekerö Båtklubb    33
14    Trälhavets Båtklubb    31
15    Wikens Båtselskap    30
16    Långedrags Segelsällskap    24
17    Oxelösunds Segelsällskap    18
18    Lerums Segelsällskap    17

  


Text: Redaktionen • 2015-05-25
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top