Artiklar

Läsarberättelse: Mitt liv som ruffhäxa

Här är en mycket rolig liten historia om båtlivet som det kan te sig. Är ni några som känner igen er? Skriv en kommentar!

Text: • 2015-06-08 Uppdaterad 2021-06-09
Läsarberättelse: Mitt liv som ruffhäxa
Eva och hennes gubbe tuffar omkring en gul Flipper 850. Dock inte denna. Foto: Johan Cooke
Köpguide: Flipper 850 – Sommarstugan på sjön
Så ska du göra om du blir överraskad av åskan
Har du en Göta kanal-båt?
Köpguide: Flipper 700

Vi tuffar fortfarande omkring i vår båt – Gubben och jag. Trivs gör vi, avkopplande är det och vi har inga planer på att göra något annat på helger och semestrar. Ja, själva tuffandet är det i och för sig slut på. Till våren ska här åkas så både skepparmössor och ruffhäxans kökshanddukar blåser av båten!

Gubben har ett nytt projekt i år – motorbyte. Vad jag vet och förstår så har vi alltid tagit oss dit vi ska med vår förra motor. Visst har den krånglat ibland, men gubben är en fena på att mecka de gånger det har behövts. Men nu är den alltså utbytt till något bättre, snabbare och stabilare. Det var ABSOLUT nödvändigt. Vi kunde inte hålla på och oroa oss en säsong till över den där eländiga gamla motorn. Gubben fick själv fatta inköpsbeslutet då jag som ruffhäxa enbart engagerar mig i händelser runt kabyssregionen och sällskapslivet när vi åker båt.

Nu sitter den gamla hederliga motorn i en annan båt. Gubben fick den såld innan den ens var urtagen ur vår båt. På något sätt känns det som att den var VÄLDIGT eftertraktad.

Den nya motorn kostade – MEN – den drar mindre bränsle än den gamla motorn så vårt åkande blir mycket billigare i år. Jaha, säger jag då till gubben. Men alla de där pengarna vi köpt den nya motorn för, de hade väl räckt till hur mycket bränsle som helst, i flera år till och med? Som jag minns det har jag aldrig fått något svar på den frågan.

Nu hör det också till saken att män blir väldigt glada över nya meckar-saker, och sannerligen krävs det en hel del meckande, lyftande och pustande innan nya motorn är på plats. Gubben är lycklig och går otåligt omkring och väntar på att 75 cm snö som ligger runt båten ska smälta bort så han får sätta igång. Han är ivrig som ett barn, riktigt roligt att se och höra honom!

Så snart, kära båtkompisar, susar vi förbi er snabbare än tidigare, till en lägre kostnad än någonsin – få ihop det ni!

Eva Björklund


Text: • 2015-06-08
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen