Artiklar

Läsarfilm: Här kraschar vattenskotern i 60 knop

När Thomas Sällström tävlade i Smögen Offshore Race i juli, tog tävlingen hastigt och lustigt slut. En felbedömning av vågor resulterade i att han och vattenskotern dök rakt ner i vattnet.

Text: • 2014-08-18 Uppdaterad 2014-08-18
TV: Här dyker båten i 60 knop
TV: Vi testar lyxbåten Princess 43
TV: De kör 70 knop i lerdiken

Vi fick ett tips om en film av en läsare. På filmen kan vi se Thomas Sällström tävla för Team Åregrens med vattenskoter under Smögen Offshore Race. Men en kamera fastsatt på hjälmen kan vi följa hans åk, men helt plötsligt går allt fel. Thomas berättar:

– Jag missbedömde helt enkelt några vågor som jag inte trodde skulle bli något problem att köra igenom. En av vågorna slog upp baken på skotern och riktade den rakt ner i vattnet, säger han.

I drygt 60 knop far Thomas och skotern rakt ner i havet och han finner sig simmandes i havet med surrande vattenskotrar runt omkring sig.

– De saktade ner och det var ingen fara så. Men jag blev ordentligt mörbultad och kände av det i flera dagar efteråt, säger han.

Tuff som han är försökte han ta sig upp på skotern för att fullfölja, men då tog det stopp.

– Motorn hade slagits sönder, så vattenskotern gick inte att rädda, säger Thomas Sällström.

Thomas pappa Björn som skickade in filmen tycker att filmen är ett bra exempel på att vattenskoter inte bara är en leksak. Och visst, när man ser kraften så är det bara att hålla med.


Text: • 2014-08-18
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen