975663.jpg

Artiklar

Martin Strömberg trea inför Volvo Ocean Race

Martin Strömbergs Dongfeng Race Team slutade trea i den tuffa regattan runt de brittiska öarna som också var det sista styrkeprovet inför Volvo Ocean Race 2014-15. Vinnande Abu Dhabi Ocean Racing slog rekordet för enskrov i Sevenstar Round Britain and Ireland Race.

Text: Redaktionen • 2014-08-18
Läs mer: Swedestar blir Najad
Läs mer: Klassiska eller moderna seglarskor
TV: Det här ätar Yrvind till havs

Abu Dhabi Ocean Racing krossade det fyra år gamla rekordet. De gick i mål strax före midnatt på fredagsnatten och deras bedrift är än mer imponerande med tanke på att två seglare i laget drabbades av skador under tävlingen. Phil Harmar misstänks ha en benfraktur i handen och Justin Slattery skadade ett revben.

Abu Dhabis båt Azzam klarade av den 1800 sjömil långa banan på fyra dygn, 13 timmar och 10 minuter och bättrade rekordet med över 32 timmar. De var jagade av det spanska Volvo Ocean Race-laget med skepparen Iker Martinez som slutade på andra plats.

Martin Strömbergs Dongfeng Race Team, som seglar med flera kinesiska nybörjare i laget, imponerade stort tog tredjeplatsen tätt följda av amerikanska Team Alvimedica och svenskbåten Team SCA. Trots att det blåst kraftiga vindar under i tävlingen och laget sattes på hårt prov är Martin Strömberg väldigt nöjd med deras insats.

– Hela laget presterade över förväntan och jag tycker att racet var ett bra test för oss. Vi har tagit stora steg framåt och är mer redo för starten av Volvo Ocean Race än tidigare, säger Martin Strömberg och förklarar att resultatet kunde blivit ännu bättre om de fått en bättre start.
– Vi gjorde ett par misstag i början som kostade oss väldigt mycket. Efter en dålig vänding från oss stack de två topplagen iväg när vi fick sämre vind och tappade fart, säger han.

Volvo Ocean Race inleds med ett Inport-race i Alicante, Spanien den 4 oktober. Den 11 oktober går starten för den första etappen till Kapstaden. Tävlingen avslutas med målgång i hjärtat av Göteborg i juni 2015


Text: Redaktionen • 2014-08-18
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top