Nimbus ökar bredden genom affären med Alukin // Foto: Nimbus.se

Artiklar

Nimbus köper Alukin

"En perfekt kombination"

Text: Martin Strömberg • 2018-01-18 Uppdaterad 2021-06-09

Nimbus Boats går in som delägare i Norrtäljebaserade Alukin, som gör aluminiumbåtar.

Nimbus Boats Sweden får därmed ett nytt varumärke som kompletterar företagets befintliga utbud på ett sätt som tilltalar Nimbus Vd, Jan-Erik Lindström.

–  Det är ett viktigt steg i vår produktexpansion då vi nu kan erbjuda såväl fritids- som arbetsbåtar i aluminium via våra återförsäljare.

Också Alukin ser affären som en win-win. Företaget ökade försäljningen med 30 procent förra året och nu ökar exponeringen och tillgängligheten för båtarna ännu mer.

– Det här känns som en perfekt kombination. Vi känner stark samhörighet med Nimbus och deras historia som en av Sveriges främsta båttillverkare. Rent konkret innebär det här att vi underlättar för potentiella köpare att se och testa våra båtar på fler ställen och det kommer att kunna bana väg för export, säger Maria Nikula, ägare i Alukin.

 

Premiär för Nimbus W9

I den nya organisationen kommer Maria Nikula att bli vd för Alukin medan tidigare vd:n Peter Nikula kommer att lägga fokus på rollen som produktchef.

– Det här ger oss möjlighet att kunna fokusera ännu mer på utvecklingen av företaget och jag kan arbeta mer med produktion, konstruktion, design och utveckling, säger Peter Nikula.

Till en början kommer Nimbus återförsäljare att främst inrikta sig på Alukins fritidsmodeller.

Nimbus Boats har huvudkontor i Göteborg men största delen av sin produktion i Mariestad. 

Nimbus hemsida

Alukins hemsida

Nostalgi: Så här såg det ut när Björn Borg körde Nimbus


Text: Martin Strömberg • 2018-01-18
ArtiklarBåtnytt
Rulla till toppen