Nu vill Nimbus skaffa nytt kapital och växa genom en börsnotering // Foto: Nimbus

Artiklar

Nimbus vill in på börsen

"Ett logiskt nästa steg"

Text: Martin Strömberg • 2021-01-25 Uppdaterad 2021-06-09

 

Båttillverkaren Nimbus vill in på börsen.

Bolaget hoppas att handel av aktier i Nimbus ska kunna starta redan i mitten av februari.

– Att notera Nimbus Group är ett logiskt nästa steg på vår tillväxtresa, säger Jan-Erik Lindström, bolagets vd, i en skriftlig kommentar.

Planen är att göra en nyemission av aktier för omkring 200 miljoner kronor i samband med den planerade börsnoteringen.

Om Finansinspektionen godkänner ansökan räknar Nimbus med att den första dagen för handel kommer att äga rum omkring den 10 februari.

Jan-Erik Lindström, vd för Nimbus, säger i en skriftlig kommentar till gp.se att syftet är att bolaget ska kunna fortsätta växa internationellt tack vare nytt kapital:

– Vi får in kapital som möjliggör för oss att fortsätta öka vår försäljning internationellt och att genomföra ytterligare förvärv. Det är också ett bra sätt att visa upp oss och öka attraktiviteten både för vårt företag och våra båtar.

Nimbus grundades 1968 och bestod då enbart av det egna varumärket. Idag omfattar koncernen även bland annat Paragon Yachts, Bella Boats, Axopar, Alukin, Aquador, Falcon och Flipper.

Till och med den 30 september omsatte Nimbus Group 830 miljoner kronor under 2020. Rörelseresultatet (EBITA) var under samma period 62 miljoner kronor.

First North är en handelsplats som liksom Stockholmsbörsen drivs av Nasdaq Stockholm. First North regleras på ett annorlunda sätt och består främst av lite mindre bolag som satsar på att växa genom att ta in aktiekapital.

Nimbus T8 – sportigheten gör comeback

KLASSIKERN: Nimbus 31 Ultima

Premiär för Nimbus W9

Från skräckkammare till ögonfröjd

REPORTAGE: Att renovera en Nimbus Epoca 26


Text: Martin Strömberg • 2021-01-25
Artiklarpraktisktbatagande
Rulla till toppen