1307915.jpg

Artiklar

Nordiska båtar toppar engelsk bästa-lista

Engelska båtsajten med det lämpliga namnet Boats.com, har utsett marknadens 5 bästa kompakta motorbåtar. På prispallen återfinns bara nordiska båtar.

Text: • 2016-06-16 Uppdaterad 2021-06-09

Nordiska i det här fallet betyder finska. Vad det gäller att bygga prisvärda motorbåtar så är landet i öster helt i en klass för sig. Det har även börjat bli tydligt i Storbritannien, där det allt oftare skrivs om finska båtar och faktiskt även svenska båtar. När man läser hyllningarna så är det genomarbetade utrymmena som ständigt återkommer. Båtarna är helt enkelt omsorgsfullt- och smart byggda. 

När Boats.com skulle lista kompakta fritidsbåtar så dominerade Finland totalt. Etta blev Finnmaster T8 som hyllas som vacker och med fantastiska utrymmen för storleken. Läs vårt test här av Finnmaster T8

Tvåa kom Flipper 880ST och här får Espen Thorups design rikligt med beröm. En rymlig båt som med sin akterruff gör att många kan hänga med på semestern. 

Trea hamnar finska Sargo 25 och här framhålls båtens lämplighet för att användas året runt. Även här hamnar många av plusen på båtens smarta inredning som tillåter många ombord. 

Här kan du läsa hela listan. 

TV: Här testar vi nya Finnmaster T8

Två gratistest av Finnmaster T8

TV: Därför hyllar engelsk press svenska Anytec 747 Cab


Text: • 2016-06-16
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen