Artiklar

Nu blir Garmins skärmar större

Garmin presenterar nu två nya 16 tums multifunktionsskärmar (MFD) till sin nya GPSMAP 7400-serie, de finns både med och utan ekolod.

Text: Redaktionen • 2015-03-24
Nu blir Garmins skärmar större
Större. Garmin kommer nu med 16-tumsskärmar i sin GPS-map 7400-
serie.
Läs mer: Garmins nya ekolod ger dig full koll
TV: Här är den hetaste tekniken på Allt för Sjön
Stort test av vattentäta fodral
TV: Vi har testat galet roliga Quadski

3 nr av valfri båttidning för endast 99 kr

De nya 16-tummarna har samma prestanda som övriga  7-, 8-, 10- och 12-tums­skärmar i GPSMAP 7400-serien och är helt nätverkskompatibla för inkoppling av sensorer, fler skärmar, ekolodsmodul, väder, radar, autopilot, värme- och IP-kamera med mera. Alla enheter i GPSMAP 7400-serien har även inbyggd wi-fi.

Xsv-serien har ett inbyggt ekolod med tvåkanals 1kW CHIRP-sonar. Enheterna har även CHIRP DownVü- och SideVü-scanningsonar som ger en nästan fotografisk ekolodsbild av fiskar och struktur som passerar under och vid sidan av båten.

Oavsett om du väljer med eller utan ekolod så får du en inbyggd 10Hz GPS-mottagare som ger en snabbare och mer exakt position. Tillsammans med BlueChart g2 Vision®-sjökort har alla GPSMAP 7400-enheter Auto guidance 2.0, som söker igenom all sjökortsinformation för att skapa en säker rutt åt dig som du kan navigera efter.

TV: Hör V8:orna vråla i tre Seven Marine 557:or

Nya seglingsfunktioner har också integrerats i alla modeller i GPSMAP 7400-serien, bland annat en ny racingsida som visar en virtuell startlinje på sjökortet tillsammans med datafält med laylines, time to burn före start och nedräkning som kan synkroniseras via nätverket med andra Garminprodukter.

De nya 16-tums-displayerna beräknas finnas tillgängliga i maj 2015 till ett rekommenderat cirkapris från 54 699 kronor. Info www.garmin.com/marine.


Text: Redaktionen • 2015-03-24
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top