Artiklar

Nu har du möjlighet att segla Volvo Ocean Race

Martin Strömberg är Sveriges just nu mest framgångsrika oceankappseglare – men han är väldigt ensam. Nu vill han ändra på det och startar ett program för att coacha unga seglare att ta sig an oceanerna. – Jag vill hitta seglare som vill vara en del av nästa stora äventyr runt jorden, säger Martin Strömberg. Är det du?

Text: Jens Augustinsson • 2016-03-11 Uppdaterad 2021-06-09

TV: Här kör Volvo Ocean Race-båten på grund

Han är ende svensken i Volvo Ocean Race

TV: Några missöden från Volvo Ocean Race

Nu har du möjlighet att segla Volvo Ocean Race
Kom igen nu, hjälp Martin Strömberg vinna Volvo Ocean Race med hjälp av svenska seglare. Ansök genast för bli nästa stora svenska oceanmästare. Foto: Yann Riou/Groupama

33 år gammal är göteborgaren idag Sveriges mest framstående aktiva havskappseglare. Siktet är inställt på att vara med i Volvo Ocean Race 2017-18 med ett nytt svenskt lag med flera svenska deltagare ombord.

Men återväxten inom havskappsegling har varit dålig på hemmaplan sedan Martin seglade sitt första varv runt jorden i Volvo Ocean Race 2008-09. Efter att han seglat flitigt ute i världen, gav legendaren Mange Olsson då Martin chansen i den nordiska besättningen ombord på Ericsson 3.
I den senaste upplagan var Martin dock den enda svenska seglaren som deltog. Nu vill han föra vidare den starka svenska traditionen inom sporten och vända trenden genom att coacha unga seglare som vill visa var de går för.

– Jag kan hjälpa fler att nå sin fulla potential som havskappseglare. Det finns många talanger men de behöver komma ut i världen och få de erfarenheter och det kontaktnät som krävs.

 

Så här går rekryteringen till

* – Alla duktiga seglare som drömmer om att kappsegla runt jorden kan ansöka om att ha mig som coach. Det är viljan som gör att de till slut kan nå sitt mål men med personliga program vill jag hjälpa dem få rätt CV. Målet är att utveckla ett stall av seglare som kan ta en plats i ett svenskt lag i Volvo Ocean Race, säger Martin Strömberg. 

* 10 personer av de sökande väljs ut och får Martin Strömberg som coach.

* De sökande ska vara seglare, tjejer och killar, på olika nivåer.

* Du ska vara mellan 20 och 30 år och beredd att ge dig ut i världen och segla mycket.

– Jag har fått jobba hårt för delta i Volvo Ocean Race och för att kunna vinna tävlingen. Man måste slita både på land och på havet i olika former av kappsegling för att bli duktig på att segla stora båtar. Men jag är tacksam för den hjälp jag fått av mer erfarna seglare under min karriär och att coacha nästa generation är ett sätt betala tillbaks för det, säger Martin Strömberg.

Ansök om att få Martin Stömberg som coach här:

https://swedenoceanracing.formstack.com/forms/framtidenshjaltar

För mer information, var god kontakta:
Fabian Bengtsson, presskontakt för Martin Strömberg 0704-597212
info@fabianbengtsson.se 

Se Volvo Ocean 65 i genomskärning

Tjejerna på Team SCA vann sin första etapp

TV: Volvo Ocean Race – första etappen på fem minuter


Text: Jens Augustinsson • 2016-03-11
ArtiklarLivetOmbordJorden*runt-seglingKappseglingVolvo*Ocean*Race
Scroll to Top