Bär flytvästen som ett bälte. Men glöm inte att ta på den när nöden kräver. Foto: Baltic.

Artiklar

Nu kan du bära flytvästen som ett bälte

Har du letat efter en flytväst som inte är i vägen eller ger dig värmeslag? Nu kan du sluta leta, här är lösningen.

Text: Båtnytt • 2017-02-27 Uppdaterad 2021-06-09

För dig som tröttnat på att ha en falukorvsring kring halsen, men tycker att magväska är ett fungerande modeföremål finns det nu en ny typ av flytväst. Baltic har tagit fram Ifloat som påminner om västen som du finner under stolen när du flyger. Det är en helt manuell väst, du måste alltså ta på dig den och sedan lösa ut den. Baltic är noggranna med att påpeka att den bara ska användas kustnära och under lugnt väder.

Flytkraften på denna modell är 50N, som en seglarväst. Nästa säsong kommer även en med 150N i flytkraft, samma som vanliga uppblåsbara räddningsvästar. Vi fick en till kontoret och har torrtestat den. Du spänner den med en rem kring magen. På ovansidan finns ett handtag, när du drar i det öppnas ett kardborrelås och “lungan” kommer ut. Du trär den över huvudet och vi lyckas utan att trassla till det. För att lösa ut måste du dra i snöret, den har alltså inte automatisk utlösning när den hamnar i vattnet.

Fördelarna är att den tar lite plats, inte är i vägen och knappt syns. Nackdelen är förstås att den måste tas på vid nödläge. Bättre än ingenting men sämre än en vanlig räddningsväst.

Pris 995 kronor

 

TV: Så ska smarta livbojen U Safe rädda liv på sjön

Fler hundar än män använder flytväst

Här är armbandet som räddar dig i en nödsituation


Text: Båtnytt • 2017-02-27
ArtiklarLivetOmbordBåttillbehörNyheterSäkerhetsutrustning
Scroll to Top