Här i Miami kan man få båten tvättad med hjälp av fiskar. Foto: Max Carlgren

Artiklar

Nu kan du skicka båten på fisk-spa

Fiskpedikyr, där man låter hungriga fiskar mumsa i sig överflödig hud på fötterna, har varit en het hälsotrend de senaste åren. Nu har samma idé spridit sig till båtvärlden och den trendkänsliga amerikanska marknaden.

Text: • 2014-04-01 Uppdaterad 2014-04-01

Det här är livetombord.se

Välkommen till Sveriges nya båtsajt – livetombord.se! Här hittar du inspiration, nyheter och arkivmaterial från Sveriges tre mest sålda båttidningar Vi Båtägare, Praktiskt Båtägande och Båtnytt.

Har du varit med om något roligt i båtlivet eller känner du någon som varit med om en extraordinär båtupplevelse? Skriv till oss och berätta! Kontakta oss!

Läs mer: Mariah: Jag kan inte parkera båtfan
Läs mer: Han glömde bort att han ägde en lyxbåt

Metoden heter Fishclean och bygger på att båten placeras i en form av mobil docka där fiskar av arten spinnmal simmar runt. Spinnmalen vars naturliga föda är just havstulpaner och sjögräs, betar av skrovet i stim på samma sätt som de i naturen gör på havsklippor.

Enligt Joe Bixbaum som driver båttvätten Hallmarks i Miami, så tar det inte mer än en timme att göra rent ett skrov på mellanstor båt.

-Det är fantastiskt hur snabbt fiskarna jobbar och dessutom är det ju helt miljövänligt. Vi tror verkligen att det här är framtiden och tittar man på kön till vår tvätt så verkar vi vara rätt ute, säger Joe Bixbaum till American Boats.net.

Båttvätten i Miami ligger granne med en sushi-restaurang som man nu inlett ett samarbete med.

-När malarna jobbat några månader så har vi upptäckt att båtdieten gör att de smakar väldigt gott. Min gode vän sushikocken Kioko kan därför erbjuda sina kunder en riktigt smarrig och unik rätt, säger Joe Bixbaum och skrattar.

April, april! Att amerikanerna låter fiskar göra båttvätten var förstås ett aprilskämt och vi får nog vänta ytterligare några år innan vi får denna miljövänliga lösning

Aprilskämtet togs upp av stora tidningar som Expressen och DN.

 


Text: • 2014-04-01
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top