Det finns gott om plats på nya Yamarin 63 DC // Foto: Yamarin

Artiklar

Ny daycruiser från Yamarin

Plats för sex personer i Yamarins mellanstorlek

Text: Martin Strömberg • 2019-10-28 Uppdaterad 2021-06-09

Yamarin utökar sitt modellprogram med en mångsidig daycruiser på 6,3 meter.

Storleken ger ett brett kundsegment och den kompletterar storebror Yamarin 88 DC.

Ur pressmeddelande:

Till sitt yttre påminner Yamarin 63 DC, liksom Yamarin 63 BR, om modellsortimentets flaggskepp Yamarin 88 Day Cruiser. Den moderna designen, de stora badplattformerna och det svarta grafiska sidoelementet framhäver det sportiga utseendet.

Nya Yamarin 63 DC har, gemensamt med Yamarin 63 BR, ett nytt skrov som visat sig bra samt en fungerande sittbrunn. I daycruiser-modellen kompletteras sittbrunnen av en kabin i fören, som fungerar såväl som övernattningsplats, barnens dagssömnsplats som stuvutrymme.

Föraren har framför sig en 10 tums Yamarin Q-smartskärm. Yamarin Q är en mångsidig kördator och ett infotainment-system, som på pekskärmen visar båtens mätare, elektroniska kartor, användarinstruktioner och talrika andra funktioner och innehåll. Även Yamaha-utombordsmotorerna integreras sömlöst till Yamarin Q-skärmen.

Yamarin-båtarnas användare kan i sin mobiltelefon ladda ner Yamarin appen, som bland annat innehåller båtens och motorns användarinstruktioner samt en automatisk loggbok. Loggboken sparar förutom körrutten och resans längd också bränsleförbrukningen och väderutsikterna. I applikationen ser man även båtens positionsuppgifter, information om batterispänningen och bränslemängden. Då båten har Yamarin Q synkroniserar loggboken de av infotainment-systemet sparade positionsuppgifterna via molntjänsten med applikationen.

Den stora, lätt överskådliga och funktionella sittbrunnen är planerad för maximal trivsel till sjöss. Framsätet har ett fällbart ryggstöd, som med ryggstödet framvänt transformeras till en del av sittbrunnen soffgrupp. Tack vare klaffbänken som finns bakom förarsätet får man i sittbrunnen en bekväm sittgrupp för 5–6 personer. Till sittgruppen får man som tillval ett bord samt en solbädd för två personer.

Förarsätet kan justeras mångsidigt och framför det finns ett stadigt fotstöd, så att var och en kan hitta en optimal körställning för sig själv. De moderna pulpeterna och den goda ergonomin garanterar en skön färd för både föraren och passagerarna. Som tillval får man bl.a. ett kylskåp under framsätet.

I kabinen ryms två fullvuxna att övernatta och den fungerar bra som dagssömnsplats för familjens yngsta samt som ett välskyddat stuvutrymme under båtutfärden.

Specs:

Längd: 6,3 m

Bredd: 2,35 m

Personer: 6

Vikt: cirka 990 kg

Motor: 115–150 hk

Toppfart: 43 knop (Yamaha F150)

Hemsida: https://yamarin.com/sv

Testduell: Finnmaster Husky R5 mot Yamarin Cross 54 BR

Gratis båttester av Buster, Yamarin, Finnmaster, Jeanneau och Yamaha vattenskotrar


Text: Martin Strömberg • 2019-10-28
Artiklarpraktisktbatagande
Scroll to Top