Artiklar

Här är Raymarines nya värsting

Raymarine fortsätter på sin E-serie med nya Es-serien. Det är ett gäng multifunktionsskärmar som kommer i storlekarna 7, 9 och 12 tum.

Text: • 2015-05-26
Här är Raymarines nya värsting
Här är Garmin Panoptix All-Seeing Sonar
TV: Här är den hetaste tekniken på Allt för Sjön
Köp: Stort test av vattentäta fodral
Här kan du ladda ner Garmins nya uppdateringar

De har både pekskärm och knapp för att styra navigatorn och gränssnittet som Raymarine kallar Lighthouse som man kört i sina senare navigatorer. Det är stora ikoner och begripliga menyer som är lätta att knappa sig fram i.

Raymarine väljer att ha begränsat med fysiska knappar vid sidan av skärmen och man fortsätter att använda ett vred för att zooma och göra val i menyer. Du kan ansluta navigatorerna till telefon eller surfplatta trådlöst och spegla och styra navigatorn från din mobila pryl. Navigatorn går att montera helt platt i panelen så att den inte sticker ut eller är i vägen. Es-serien har stöd för alla anslutningar som ekolod, radar, video, ais och mörkerkameror från Flir som numera äger Raymarine. Du kan köra sjökort från både Navionics och C-map, beroende på vilken kartleverantör du föredrar. Priset är inte satt men en gissning från europriset säger att de börjar runt 15 000 kronor.

 


Text: • 2015-05-26
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top