1145720.jpg

Artiklar

Ny stor Alukin sjösatt

Svenska Marinteknik i Norrtälje AB har nu sjösatt en större version av sin omtyckta Alukin C750.

Text: Redaktionen • 2015-11-12 Uppdaterad 2021-06-09

Alukin fördubblar sin fabriksyta i Norrtälje

Så blir nya Alukin CR 850

Nya Alukin Cabin 950 är varvets hittills största modell. Längden är 9,50 meter. Hytten är stor och öppen med över två meter i ståhöjd. I förhållande till C750 så har den nya modellen något högre fribord, men en lägre hytt vilket ger ett proportionerligt intryck. Detta är möjligt på denna storlek av båt utan att det behöver innebära kompromisser i funktion som till exempel takhöjd och utrymme. I hytten finns sittplatser för tolv personer. Den nya båten är beställd av näringsidkare på Finnhamn.

– Båten är utrustad med 500 hk, det vill säga dubbla 250 hk-motorer från Suzuki och Transas navigationssystem. Den invändiga planeringen för sittplatser, stuvutrymmen med mera går att få utformat efter individuellt behov, säger Maria Nikula, marknadsansvarig på Alukin.

– Att vi nu tagit fram en båt i niometersklassen innebär att vi nu även kan leverera Cabin Work 950, det vill säga motsvarande modell med bogklaff. Alla ritningar och beräkningar för den stora klaffbåten är nu också färdiga. Båtarnas egenskaper med eller utan bogklaff är desamma, säger konstruktören Peter Nikula.

I nummer tolv av Vi Båtägare som snart finns att köpa kan du läsa ett reportage om hur Roslagen blev ett paradis för aluminiumbåtar. 


Text: Redaktionen • 2015-11-12
ArtiklarLivetOmbordMotorbåt
Scroll to Top