Fakta/Cross 75 BR: Längd 7,37 m. Bredd 2,47 m. Vikt 1 350 kg. Personer 9 st. Motor 225–300 h.

Artiklar

Nydesignat däck i glasfiberarmerad plast på Cross 75 BR

2021 års båtsäsong bjuder på ett nytt flaggskepp från finländska Yamarin, när Cross 75 BR förnyas med ett helt nydesignat däck i glasfiberarmerad plast.

Text: Redaktionen • 2021-01-21 Uppdaterad 2021-06-09

Skrovet är detsamma som tidigare, svetsat i stryktålig marinaluminium, och klarar såväl motorer mellan 225 och 300 hästkrafter som upp till nio personer ombord.
– De öppna ytorna i Cross 75 BR är generöst dimensionerade. Det praktiska kapellgaraget och de stora badplattformarna gör att det är enkelt att gå ombord på båten och även att njuta av bad och vattensport. De välgenomtänkta designade instegen är både stilrena och säkra, säger Yamarins marknadschef Johan Finnberg.

Precis framför förarsätet finns en ny, bred pekskärm för infotainmentsystemet Q, med dubbla vyer som kan anpassas för att visa det föraren önskar. Som exempel kan man välja att titta på elektroniska sjökort på den ena vyn och samtidigt se motorinstrumenten på den andra. Med Q wide ingår även så kallad digital switching, som är en fjärrstyrningsfunktion.

Nydesignat däck i glasfiberarmerad plast på Cross 75 BR

Den ska kunna användas för att fjärrstyra exempelvis däcksbelysningen och lanternorna på båten, eller kanske värmaren och kylskåpet, om de tillvalen har gjorts. Yamarin Cross 75 BR levereras med ett nytt softdeck, som har en ytbehandling för att göra det säkert och halkfritt att gå på även när det är vått. Det ska också vara enkelt att underhålla och kännas skönt under bara fötter. Alternativt går det istället att få vanlig aluminiumdurk. Topphastigheten med Yamahas 300-hästare utlovas till 48 knop.

Prislistan startar på 820 000 kronor med Yamaha 225 hk.
Mer info yamarin.com

Ta en virtuell tur:


Text: Redaktionen • 2021-01-21
ArtiklarpraktisktbatagandeMotorbåtPraktiskt Båtägandeyamarin
Scroll to Top