Ett förväntansfullt gäng strax innan avfärd från Gran Canaria // Foto: Discovery+

Artiklar

Nylöf lotsar kändisar över Atlanten

Röse: "Jag är så redo och så rädd"

Text: Martin Strömberg • 2021-02-17 Uppdaterad 2021-06-09

 

I lördags lämnade en 19 meter lång segelbåt hamnen på Gran Canaria för den 2700 mil långa resan till Karibien. Därmed har inspelningarna av tittarsuccén Över Atlantens tredje säsong börjat för discovery+.

Med på den strapatsfyllda seglingen denna upplagan av programmet är Anders Limpar, Jessica Almenäs, Özz Nujen, Eva Röse, Paul Svensson och Marko Lehtosalo.

– Det känns så mäktigt att få den här chansen! Jag ser fram emot att möta mina rädslor och se vad jag går för ute på havet. Jag har fått frågan förr men aldrig kunnat – men nu, mitt i detta märkliga år, får man plötsligt chansen att byta ännu ett zoom-möte vid köksbordet mot ett äventyr över Atlanten. Jag är så redo, och så rädd. Bring it on, säger Eva Röse.

– Jag ser fram emot detta äventyr. För mig är det här mer en fiskeresa med inslag av segling eftersom jag tagit med mig massa fiskeprylar. Seglingen kommer säkert stundtals bli tuff men jag längtar tills man sitter och styr båten någon natt under en stjärnklar himmel, säger Marko Lehtosalo.

 

Hittade spökskepp mitt i Atlanten

Tidigare två säsonger har kända svenskar som Agneta Sjödin, Thomas Wassberg, Tareq Taylor och Sofia Wistam tillsammans med en erfaren besättning och ett tv-team gjort sitt livs resa över det stora havet.

Den här gången är det skådespelaren Eva Röse, programledaren Jessica Almenäs, kocken Paul Svensson, komikern Özz Nujen, företagaren och f d fotbollsspelaren Anders Limpar, och artisten och programledaren Marko Lehtosalo som tillsammans ska segla de 2700 milen mellan Gran Canaria och St Martin i Karibien.

– Just nu känner jag en skräckblandad förtjusning. Det är ändå en dröm som går i uppfyllelse. Dock förstår jag nog inte riktigt vad jag gett mig in på, säger Paul Svensson.

Den här resan leds besättningen av skepparen och erfarne elitseglaren Claes ”Klabbe” Nylöf. Claes är en av Sveriges mest framgångsrika professionella seglare, har tävlat på elitnivå i 25 år och är företagare inom marinbranschen.

Över Atlanten produceras av Mastiff och säsong 3 får premiär på discovery+ senare i år.

PRENUMERERA PÅ PRAKTISKT BÅTÄGANDE

BESTÄLL HÄR

TV: Här sänker de jättefartyget – mitt ute i Atlanten

Korsade Atlanten – i en vintunna


Text: Martin Strömberg • 2021-02-17
Artiklarpraktisktbatagande
Rulla till toppen