Mercurys nya 450R väger in på 313 kilo // Foto: Mercury Marine

Artiklar

Ny lätt tungviktare från Mercury

"Finns inget på marknaden som är i närheten"

Text: Martin Strömberg • 2019-06-19 Uppdaterad 2021-06-09

Igår presenterades Mercury Marines nya 450R under en pressvisning i Nashville, USA.

Enligt företaget väger den nya lätta tungivktaren in på 313 kilo, vilket är ungefär 150 kilo mindre än Yamahas motsvarighet XTO och marginellt mer än Mercurys 400R.

 

Ny lätt tungviktare från Mercury

Just förhållandet mellan effekt och vikt är något som Mercury tryckte hårt på under pressvisningen.

– Det finns inget på marknaden som är i närheten, sa Marknadschefen Steve Miller.

450R har elektro-hydraulisk styrning som standard och för att förenkla service och kontroll har motorn Mercurys Top Cowl Service Door, en lucka på toppen av motorn.

450R är också kompatibel med Mercury Racing Zero Effort Digital controls och de andra av Mercury Marines digitala kontrollsystem med möjlighet att hantera upp till sex motorer med bara en spak.

Också Joystick Piloting for Outboards (JPO) finns för upp till sex motorer, liksom Skyhook som håller båten stationär automatiskt.

 

Ny lätt tungviktare från Mercury

Motorn finns med olika utväxlingar, kontrollsystem med joystick, tie-bar för att koppla ihop flera motorer och ett flertal olika valmöjligheter gällande designen.

Motorn i 450R är utvecklad ur samma som sitter i Mercury Racing 300R, med motorblock i aluminium med 64 graders vinkel och cylindertoppar i aluminium med Mercury Racing Quad Cam Four Valve (QC4) design och dubbla överliggande kamaxlar (DOHC).

Motorn kan monteras sex i bredd med 26 tum mellan propellermitt.

Motorn har även en specialdesignad midsektion, Mercury Racing Advanced MidSection (AMS) med härdade delar för att ge motorn bättre stabilitet vid höga farter.

Mer info här.

TV: Här är Mercurys nya supermotor på 400 hästar

Mercury matar ut nya motorer


Text: Martin Strömberg • 2019-06-19
Artiklarpraktisktbatagande
Scroll to Top