Josefin Olsson jublar efter den dramatiska avslutningen som gav ett OS-silver // Foto: Getty Images

Artiklar

OS-silver i laser radial

Josefin Olsson var bäst när det gällde som mest

Text: Martin Strömberg • 2021-08-02 Uppdaterad 2021-08-02

 

Seglaren Josefin Olsson, 31, tog silver i laser radial efter ett dramatiskt medaljrace. 

– Jag kan knappt fatta det, säger hon.

Efter tio avklarade delseglingar låg Josefin Olsson trea inför finalen, med dubbla poäng på spel i OS-regattan i Enoshima utanför Tokyo.

Förutsättningarna inför medaljracet var svåra men Josefin visade att hon trivs under press. Hon var trea och många jagade bakifrån, så hon hade mycket att hålla koll på, samtidigt som hon gärna ville utmana danska Anne-Marie Rindom och Marit Bouwmeester om ädlare medaljer

Efter att ha halkat efter lite i inledningen, där hon var nära att ramma den blivande guldmedaljören danskan Anne-Marie Rindom, gick Olsson upp i ledning vid den tredje mellantiden, en ledning som hon höll med klnapp marginal, vid mållinjen var hon först med en sekunds marginal efter en hård kamp mot belgiskan Emma Plasschaert.

– Jag vet inte hur man firar i corona-OS. Men allt jag vet är att jag har världens bästa lag bakom mig. Jag är så glad. Det här är för mina lagkamrater, sa en lycklig Josefin Olsson.

Under måndagen skulle de två sista seglingarna i damernas och herrarnas 470-segling egentligen ha seglats.

De har dock blivit uppskjutna på grund av vädret och planeras istället att genomföras under tisdagen. Orsaken är brist på vind.

PRENUMERERA PÅ PRAKTISKT BÅTÄGANDE

BESTÄLL HÄR


Text: Martin Strömberg • 2021-08-02
ArtiklarJosefin OlssonLaser radialLivetombord.seOS
Scroll to Top