Artiklar

Körde båt med barnen – hade 2,62 promille

En av sommarens värsta fyllehistorier på sjön ägde rum i Dalsland i juli. En pappa hade tagit med sig fyra minderåriga barn i sin motorbåt. Problemet var bara att han hade 2,62 promille i kroppen och flera av barnen saknade flytvästar, skriver Expressen.se.

Text: • 2015-09-10 Uppdaterad 2021-06-09
Körde båt med barnen – hade 2,62 promille
Bilden har inte med händelsen att göra Foto: Praktiskt Båtägande

Båten sjönk – Polisen får betala

"Glömde" bort sin lyxbåt

TV: Så tar du hand om utombordaren inför vintern

Enligt Expressen kallades polis till platsen av ett vittne som sett mannen köra båten berusad i ungefär 15 knop. När polisen kom till platsen ska mannen ha dragit iväg i full fart, trots att barnen ropade på honom att stanna för att polisen var där. 

Polisen hittade senare mannen i hans hem och han påstod då att han druckit sprit efter att han kommit hem och att det var ett av barnen som kört båten hem. I bostaden fanns mannens fru och föräldrar som var tydligt upprörda över vad som hänt. Det stod också klart av två av barnen som åkt med i båten var kompisar till mannens barn. 

Mannens promillehalt uppmättes till hela 2,62 och han är nu åtalad för grovt sjöfylleri. Han förnekar dock detta och påstår fortsatt att det var ett av barnen som körde. 


Text: • 2015-09-10
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen