1145232.jpg

Artiklar

Paragon 31 Cabin flörtar med yrkesanvändaren

Nu i höst lanserar Paragon Yachts en ny version av sin största modell. Den nya 31 Cabin är både robustare och tåligare än sin föregångare.

Text: Redaktionen • 2015-11-10 Uppdaterad 2021-06-09

Bilder: Så ser nya Sargo 33 ut

Nya XO 360 presenteras i januari

Båten har fått ny layout exteriört och interiört. För att 31 Cabin ska falla kommersiella brukare i smaken går den att få med betydligt tyngre motorisering och den har större utrymmen för arbetsutrustning, systeminstallationer och säkerhetsutrustning. Exteriört utmärker sig den grova avbärarlisten i rågummi, som nu löper runt hela båten.

– Nya 31 Cabin är bättre anpassad för att användas 365 dagar om året, oavsett om det gäller privat eller kommersiellt bruk, Nimbus försäljningschef säger Jonas Göthberg.

Möjligheterna att behovsanpassa layout och material i båten är stora. För bättre sjöegenskaper och minskad planingströskeln har skrovet förlängts med 40 centimeter och friborden höjts. Det går att få en yttre styrplats för extra manöverkontroll, eller vid arbete på sjön. Förpiken har en fast stickkoj, en v-koj och bra med förvaringar. I förpiken kan köparen välja på garderobs- eller pentrymodul. Toalettutrymmet har handfat, förvaring, toalett och dusch. Salongen möbleras som standard med fyra säten och två bänkar, men kan fås i olika layouter. Ut-gång till akterdäck från salong genom en skjutdörr i glas. Akterdäcket är öppet för maximal arbetsyta, alternativt plats för hopfällbar sittgrupp. Tidigare Paragon 31 kommer framöver att heta Paragon 31 Flybridge. Med motoralternativet Volvo Penta 2 x D4 2×300 hk beräknas toppfarten ligga på 40 knop. Längden är 10,45 meter och bredden 3,23 meter. Den är klassad för 8 personer och har en bränsletank på 450 liter.


Text: Redaktionen • 2015-11-10
ArtiklarLivetOmbordMotorbåt
Scroll to Top