Polisen misstänker att den övergivna båten kan ha använts under en stöldturné // Foto: Polisen

Artiklar

Polisen söker båtägare

Övergiven båt kan ha använts vid stöldraid

Text: Martin Strömberg • 2019-01-21 Uppdaterad 2021-06-09

I slutet av förra året hittades en övergiven segelbåt i Träslövsläges hamn.

Enligt Varbergspolisen har flera vittnen noterat hur båten gått på grund och att tre män lämnat båten och tagit med sig gods som de misstänks ha stulit.

Polisen i Varberg efterlyser nu en ägare till båten. 

– Vi har fått tips om att det kan vara tre danska killar som har köpt den. Vi har fått ett namn, men ännu inte fått tag på honom. Vi vill gärna höra vad han säger, säger hon.

Enligt polisen har båten tidigare varit synlig i bland annat Haverdal och folk har observerat att den lämnade hamnen utan att hamnavgiften betalats.

Nu misstänker vi att personerna i båten har varit inblandade i stölder som skett i hamnen, säger Monica som jobbar vid polisen i Varberg, till svt.se.

Polisen i Varberg gick i slutet av förra veckan ut med en efterlysning kring ägaren till den övergivna båten. Redan nu har de fått in flera tips.

– Vi har nu tre månader på oss att hitta en ägare innan vi beslutar vad som görs med den. När den låg i hamnen så slog den mot stenarna och det blev ett stort hål i skrovet. Vi misstänker att ägaren inte vill ha tillbaka den eftersom det kostar för mycket pengar, säger Monica vid polisen i Varberg.

 

TV: Här är båtägarens kaxiga hälsning som fick motortjuvarna att ge upp

Stöldligor sprängda i Västsverige

Båtmotorstölderna ökar – nu höjs röster om krav på lagändring

Massiv stöldvåg i Västsverige


Text: Martin Strömberg • 2019-01-21
Artiklarpraktisktbatagande
Scroll to Top