Utöver junileveransen bygger Rosättravarvet också ett visningsexemplar som de själva ska använda.

Artiklar

Prislapp från 3,7 miljoner kronor – Linjett 39 klar i sommar

Rosättravarvet lanserar för första gången en båt som tack vare digitala hjälpmedel ska vara helt klar redan på ritningsstadiet, Linjett 39.

Text: Redaktionen • 2021-01-27 Uppdaterad 2021-06-09

Båten är en vidareutvecklad lillasyster till Linjett 43, med högre fribord och ruff som ger en tydligare silhuett. Varvet uppger att Linjettens traditionellt smala vattenlinje har behållits, liksom det lättdrivna och slutstyva skrovet. För att optimera åtkomsten till skärgårdens naturhamnar har varvet också valt att ge Linjett 39 en lutande stäv.

Första Linjett 39 ska levereras till sin nya ägare på försommaren, men har faktiskt redan seglats på Roslagsvattnen intill varvet. Den var dock långt ifrån färdigbyggd vid provseglingen och saknade därför såväl sittbrunnsluckor som teakdäck och fönster.
– Ja, men vi var så ivriga att få känna hur den kändes i vattnet för att kunna ändra på detaljer om det skulle visa sig nödvändigt. Men vi var jättenöjda med seglingsegenskaperna, så det behövdes verkligen inte, berättar varvets vd Markus Gustafsson.

Prislapp från 3,7 miljoner kronor – Linjett 39 klar i sommar

Prenumerera på Praktiskt Båtägande

BESTÄLL HÄR!

Utöver junileveransen bygger Rosättravarvet också ett visningsexemplar som de själva ska använda, medan övriga Linjett 39-kunder får vänta till 2022 på sina båtar. Visningsbåten får snickerier i ek, ett träslag som Rosättra tidigare bara byggt några få inredningar av.

I basutförande kostar båten 3,7 miljoner kronor, men utrustningslistan är lång, och Markus Gustafsson bedömer att de flesta kunderna hamnar runt en prislapp på 4,5 miljoner kronor när de gjort alla sina val.
– Men då ingår väldigt mycket, påpekar han och avslöjar att det framöver kanske kan bli tal också om en mer grundgående version av Linjett 39 som med nuvarande köl sticker 2,15 meter.

Mer info linjett.se

Ta en smygtitt på Linjett 39:


Text: Redaktionen • 2021-01-27
ArtiklarpraktisktbatagandeLinjettPraktiskt BåtägandeSegelbåt
Rulla till toppen