Bastubad är alltid trevligt. Att vattnet inte hunnit bli varmt ännu blir mindre jobbigt då- Foto: Linus Meyer

Artiklar

Redaktionens midsommartips

Här är redaktionens bästa tips för att få till en riktigt bra båtmidsommar. Sitter du själv inne på riktigt bra tips? Gå då in på vårt forum och dela med dig. Länk här nere.

Text: Redaktionen • 2014-06-19 Uppdaterad 2014-06-19
Forum: Dina bästa midsommartips för båtlivet

Strömming

Ryck strömming, eller sill för den delen. Kan göras från allt som flyter, eller från land i värsta fall. Stek den och ät upp den. Eller lägg in den i ättika och ät den på midsommardagen. Själva fisket är bra underhållning, själva fisken är god mat.

Max, Båtnytt

 

Roddbåt

Ro roddbåt. Hitta en eka och ge dig ut en stund: Det ger ro i själen, det botar baksmälla, ger starka armar och en frisk uppsyn. 

Lars, Praktiskt Båtägande

 

Börja i tid

Börja i god tid. Midsommarfirandet i skärgården startar ofta redan på förmiddagen. Starta därför båtresan redan på torsdagskvällen så kan du ta vara på hela denna långa dag före helgdag.

Johannes, Praktiskt Båtägande

 

Nykter

Håll dig nykter, annars ställ båten!

Mikael, Båtnytt

 

Grillen

Den viktigaste prylen ombord – grillen – hör visserligen inte specifikt midsommar till. Men ett bra tips som underlättar processen att få fyr på grillen är att förvara grillkolen eller briketterna i en back eller hink med lock. Kol/briketter har en tendens att absorbera fukt – och fukt finns det gott om ombord på en båt.

Thomas, Praktisk Båtägande

 

Efter festen

Lugnet efter stormen. När kalaset börjar lida mot sitt slut så är det väldigt fint att sätta sig på en brygga och lyssna på kluckande vatten, gärna tillsammans med någon man har kär. Somrigare och mysigare än så blir det inte.

Jesper, webbredaktör

 

Basta

Midsommar i skärgården behöver inte betyda fylleri i fulla gästhamnar, det går alltid att hitta en lugn vrå någonstans där man får vara själv.

Tänker du hålla till i Stockholms skärgård i midsommar så är mitt bästa tips är att se till att du lägger dig i närheten av någon av alla de små bastubodar som finns lite här och var. Många av dem drivs i Skärgårdsstiftelsens regi och allt du behöver göra är att ta dig dit, boka upp en tid och lägga en slant i kollekten. Sen har du biljetten till midsommarens mest avslappnade skärgårdsnöje.

Ett tips är att boka upp bastun under midsommaraftonens eftermiddag. Då är chansen stor att alla andra sitter upptagna med ansiktet fullt av jordgubbstårta och du får bastun alldeles för dig själv. Gå in på skärgårdsstiftelsens hemsida för att hitta din närmaste bastu.

Jens, webbredaktör

 

Välj rätt nivå!

Du behöver inte segla till Västindien för att dansa runt stången. Närmaste klubbholme kanske kan vara lika rätt för att fira denna familjehögtid. Vädret är ofta rätt typiskt svensk midsommar, läs regn och ostadigt. Då kan det vara skönt att ha en bakdörr inom räckhåll. Alla ska trivas!

Philip, Praktiskt Båtägande


Text: Redaktionen • 2014-06-19
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen