Nära 17 meter segelbåt ska rullas in i mässhallarna i Göteborg inför kommande mässan. Foto: More Boats

Artiklar

Rekordstor båt kommer till Göteborgsmässan

Det brukar vara tunt i leden bland segelbåtarna på Båtmässan i Göteborg. Nu är det i alla fall klart att det kommer en riktig bamse till mässan. More 55 är namnet och båten är byggd i Kroatien efter en svensk initiativ.

Text: Jens Augustinsson • 2016-01-31 Uppdaterad 2021-06-09

Pressmeddelande från Båtmässan:

Den som älskar segelbåtar har verkligen något stort att se fram emot i februari. Nu är det klart att More Sailing tillsammans med deras båtvarv More Boats kommer till Båtmässan med sin allra största modell – More 55 – nästan 17 meter lång. Aldrig tidigare har en så stor segelbåt visats upp på mässan. 

Det blir mycket att titta på för besökarna när de ges chansen att gå ombord.
– Båtmässan i Göteborg blir den enda mässan i Skandinavien där vi visar upp More 55:an, säger Einar Halldin, VD på More Sailing som även välkomnar besökarna till sin monter för att ta del av deras charterverksamhet.

– Vi är givetvis fantastiskt glada över att More Sailing väljer att visa upp sin More 55:a hos oss i februari och därmed sätter nytt rekord för den största segelbåten som visats upp under mässans snart 60-åriga historia, säger Bengt Wallin, affärsansvarig för Båtmässan i Göteborg.

More Sailings båtvarv More Boats är ett svensk-kroatiskt varv som grundades för två år sedan med idén om att bygga segelbåtar av högsta kvalitet med smarta beprövade lösningar. De har redan hunnit bygga 10 stycken More 55:or och lika många till är beställda. 

Båtmässans mål är att vara mötesplatsen för allt liv vid, på och i vattnet. Årligen besöks mässan av ca 65 000 personer med ett intresse för båt- och vattenliv.

Svenska båtar i sjödrama på Atlanten

Här störtar ensamseglarna i Vendée Globe genom södra oceanen – kolla in unika tv-bilderna

Här är Beneteau Figaro 3 – världens första serietillverkade bärplansbåt


Text: Jens Augustinsson • 2016-01-31
ArtiklarLivetOmbordBåtmässaSegelbåt
Scroll to Top