Så här såg superyachten Barbie ut när röken skingrades efter branden i den turkiska marinan i Marmaris den 4 januari i år.

Artiklar

Rekordstor ersättning för utbränd superyacht

2016 har närmast varit ett rekordår så här långt när det gäller bränder ombord på superyachts. Nyligen blev det klart att ägaren till yachten Barbie, får en hyfsad slant av försäkringsbolaget efter att yachten totalförstördes i samband med en brand på en annan yacht i Turkiet i januari.

Text: Jens Augustinsson • 2016-03-21

TV: Här går lyxjakterna upp i rök

Rekordstor ersättning för utbränd superyacht

Superyachten Barbie blev helt utbränd när branden från närliggande syperyachten The One spred sig i en marina i Marmaris, Turkiet i januari. Det fanns ingen möjlighet att flytta Barbie och det var bara för besättningen att kliva iland och se henne gå upp i rök.

Men inom två månader efter branden hade ägaren till Barbie cirka 165 000 000 kronor på kontot från sitt försäkringsbolag. Och bolagets representant hävdar att detta är den största försäkringsutbetalning som gjorts för en superyacht på ett bra tag. Och han hoppas samtidigt att detta kan hjälpa ägaren att snabbt lägga den tragiska händelsen bakom sig, skriver Motorboat & Yachting. 

Det framgår inte hur mycket Barbie kostade i inköp för ägaren, men det är ju en hyfsad slant att betala ut för ett försäkringsbolag. Och de kommer inte ge sig utan strid verkar det som. Det pågår en utredning om vad som ordakade branden ombord på 73 meter långa The One. Och försäkringsbolaget undersöker möjligheterna att kräva ägaren till The One på försäkringspengarna som betalades ut till Barbies ägare.

Se videon från den dramatiska branden här ovanför och kolla även in videon nedan på Princess 95an, som också den nyligen brann upp i en turkisk marina. 

TV: Här går Princess 95an upp i rök

TV: Fem riktigt jobbiga lyxbåtsolyckor


Text: Jens Augustinsson • 2016-03-21
ArtiklarLivetOmbordMotorbåtSuperyacht
Scroll to Top