Artiklar

Allt pekar på körkort för vattenskoter

Som vi tidigare har skrivit om så har trafikutskottet enats om att de vill se en lagstiftning om körkort och åldersgräns för att framföra vattenskoter. Nu är det klart att Riksdagen går på utskottets linje och att de därför uppmanar regeringen att arbeta för en lagstiftning.

Text: • 2015-05-08
Allt pekar på körkort för vattenskoter
Foto: Jesper Björnstedt
Trafikutskottet vill ha åldersgräns och körkort för vattenskoter
Vad hände med Caroline Wixners vattenskoter?
Sealver 525 – båten som körs med en vattenskoter
TV: Förhandstitt på Sea Doo Spark

3 nr av valfri båttidning för endast 99 kr

De enkla dagarna för att köra och leka med vattenskoter i vårt land  verkar vara räknade. Att Riksdagen röstat igenom motionen om åldersgräns och förarbevis för att få köra vattenskoter väger tungt. 

Så här skriver riksdagen i ett utlåtande om de motiv de har för att föreslå lagstiftning: 

“Det blir allt vanligare med vattenskotrar, som kan orsaka olika typer av problem. Vattenskotrar har starka motorer och kan köras i höga hastigheter på grunt vatten. De ger upphov till störningar och buller som bland annat kan påverka fågellivet i känsliga områden. Riksdagen uppmanade därför regeringen i ett så kallat tillkännagivande att arbeta för att införa åldersgräns och förarbevis för att köra vattenskoter”.

När regeringen kan komma att lägga ett lagförslag är ännu oklart, men att de skulle gå emot ett enigt utskott och en ening Riksdag i en politiskt okänslig fråga är osannolikt. 


Text: • 2015-05-08
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top