Artiklar

Så dog den mumifierade ensamseglaren

Den tyska ensamseglaren Manfred Fritz Bajorat hittades i förra veckan död och mumifierad ombord på sin drivande båt. Nu har han obducerats och bland annat gjordes en oväntad upptäckt.

Text: Jens Augustinsson • 2016-03-03

TV: Försvunnen ensamseglare hittad – som mumie

Enligt obduktionsrapporten som släpptes den 2 mars så dog den tyska ensamseglaren Manfred Fritz Bajorat av en hjärtattack ombord på sin båt.

Obduktionen gjordes efter att han förra veckan hittats ombord på sin båt som drev redlöst utanför Filippinernas kust. De filippinska fiskarna som hittade honom fann en mumifierad kropp som låg böjd över navigationsplatsen nere i salongen. Troligtvis är det en kombiantion av den tropiska hettan och torra men saltbemängda vindar som mumifierat kroppen. Detta ledde många att tro att Bajorat varit död en längre tid.

Men när obduktionen genomfördes framkom att ensamseglaren troligtvis inte varit död mer än en vecka när han hittades.

Manfred Fritz Bajorat lämnade Tyskland för över 20 år sedan, först till Holland och sen ut på världshaven. En gammal vän säger till tyska tidningen Bild daily att han inte sett vännen sen dess.
Från början ska hans fru Claudia varit med men enligt uppgift i Bild daily ska hon ha dött 2010 på ön Martinique i Västindien.

Polisen har inte hittat några tecken ombord som avslöjar vart Bajorat kom ifrån senast och vart han var på väg. Men dokument som hittats ombord talar om att han har klarerat ut från Sao Vicente 2013. Det är dock oklart om det är på Kap Verde-öarna eller Brasilien, som båda har hamnar med samma namn.

Följ länken här eller ovan för att se de dramatiska bilderna från när den mumifierade kroppen hittades.

Galna ensamseglartävlingen Golden Globe Race återuppstår

Så seglar du runt jorden gratis


Text: Jens Augustinsson • 2016-03-03
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top