Vill du åka med på jungfrufärden med Titanic II 2018, så är det nog dags att börja spara nu. Det kan kosta så mycket som 7 miljoner kronor. Foto: Rendering Blue Star Line.

Artiklar

Så dyr blir jungfrufärden med Titanic II

En kopia av skeppet Titanic är tänkt att lätta ankar för första gången 2018. Jungfrufärden med skeppet, som passande nog är döpt till Titanic II, kommer att gå mellan Jiangsu i Kina och Dubai.

Text: Johanna Jackson • 2016-11-01 Uppdaterad 2021-06-09

I år är det 104 år sedan Titanic förliste i Atlanten och mer än 1500 människor miste livet. Men snart kan det bli möjligt att uppleva skeppet på nytt, eller i alla fall en nästan identisk kopia av det.

Så dyr blir jungfrufärden med Titanic II

 

Bakom bygget står den australiensiska miljardären Clive Palmer och företaget Blue Star Line som annonserade planerna på Titanic II redan 2012 – 100 år sedan efter att skeppet förliste. Det skriver Travel + Leisure. Projektet försenades dock och nu är jungfrufärden istället schemalagd till 2018.

Det är redan nu rusning efter biljetterna till jungfrufärden och enligt tidningen Belfast telegraph finns det passagerare som är beredda att betala drygt 7 miljoner kronor för en biljett för att resa mellan Jiangsu i Kina (där fartyget byggs) och Dubai i Förenade Arabemiraten. 

 

Så dyr blir jungfrufärden med Titanic II

Till utseendet kommer uppföljaren att vara nästan identisk med sin föregångare. Titanic II kommer att vara 270 meter lång och 53 meter hög och ha tre hyttklasser, men vara fyra meter bredare än förlagan. De nio våningarna med 840 hytter rymmer sammanlagt 2 400 passagerare, som bland annat kommer bli uppassade av 900 besättningsmedlemmar.
Gästerna kommer också kunna njuta av bland annat turkiska bad, pool och gym.

Det nya skeppet kommer så klart även att vara uppdaterat enligt moderna säkerhetsstandarder.

Så dyr blir jungfrufärden med Titanic II

TV: Spöklik Atlantångare kan sättas i trafik igen

TV: Tiden är ute för att rädda unik presidentbåt

TV: Här gör världens största kryssningsfartyg sin jungfrufärd


Text: Johanna Jackson • 2016-11-01
ArtiklarLivetOmbordFartygKryssning
Rulla till toppen