Artiklar

Se upp för båttjuvar – även på nätet

Vi är många som använder internet som en naturlig förlängning av vårt båtliv. Vi delar bilder och information om våra båtar och båtklubbar. Men det finns många anledningar att tänka på vad man delar med sig av på nätet.

Text: Jens Augustinsson • 2016-10-20 Uppdaterad 2021-06-09

Oavsett om vi vill ha hjälp med något problem, ska sälja vår båt eller bara vill skryta lite men nån ny cool pryl vi monterat i båten, så är det nästan alltid internet vi vänder oss till. Vi lägger upp bilder, ställer frågor och inleder diskussioner.

Men tyvärr finns det också fula fiskar som trålar i forum och facebookgrupper, i jakt på information om var det finns lämpliga båtar och motorer att stjäla eller hur man lättast kan göra inbrott där det finns värdefulla saker att hämta.
Så ett bra tips är att om möjligt aldrig avslöja för mycket kring till exempel exakt var din dyrgrip förvaras eller vad ni har för larm- och vaktrutiner på båtklubben.

På förekommen anledning, får man förmoda, så lade en av administratörerna i den norska facebookgruppen Båtfolk på Facebook nyligen ut följande varning:

EN ÅRLIG PÅMINNELSE:
Det går mot opplag, og det kan dessverre være uærlige sjeler over alt, også her inne….
Tenk deg derfor litt ekstra om rundt hva du publiserer.
Å fortelle om alarmsystemer og overvåkningsutstyr kan være greit å unngå for eksempel

Polisen: Misstaget som som kostar dig din utombordare

TV: Här är båtprylen för den som redan har allt

Här är den nya trenden bland motortjuvar


Text: Jens Augustinsson • 2016-10-20
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top