Ombord på Atlantica på vägen upp till Luleå finns 23 stycken ungdomar från hela Sverige i åldern 15-18 år som lär sig segling, navigation och sjömanskap // Foto: Svenska Kryssarklubben

Artiklar

Segelfartyget Atlantica på besök på ostkusten

För första gången på 40 år

Text: Martin Strömberg • 2021-07-14 Uppdaterad 2021-10-05

 

För första gången på 40 år seglar nu Svenska Kryssarklubbens Seglarskolas segelfartyg Atlantica längs med ostkusten, från hemmahamnen i Göteborg upp till Luleå tur och retur. Ombord på vägen upp till Luleå finns 23 stycken ungdomar från hela Sverige i åldern 15-18 år som lär sig segling, navigation och sjömanskap. Från Luleå och ned kommer Atlantica ha vuxna som elever, också de är med ombord för seglings- och navigationsutbildning.

Resan startade i början av juli från Atlanticas hemmahamn Göteborg och kommer att pågå ända till den 4 augusti. Den 23 juli är det planerat att Atlantica ska angöra Luleå hamn.

Atlantica planerar att angöra Gävle eller Hudiksvall måndag den 12 juli, Härnösand 13 juli och Höga Kusten 14 eller 15 juli på sin väg upp. Kryssarklubben ber att få återkomma om planerade hamnar på väg från Luleå och ned.  

Skeppare ombord på vägen upp till Luleå är Elias Wennersten. Och ned från Luleå, Marianne Flinck.

Segelfartyget Atlantica är från 1981 och det yngsta fartyget av tre segelfartyg som Svenska Kryssarklubbens Seglarskola äger. De övriga fartygen är Gratitude från 1903 och Gratia från 1900.  

Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola syftar till att lära unga och vuxna segling, navigation och sjömanskap. Segelfartygen sköts av ideella krafter, även besättningen arbetar ideellt. Alla som är befäl ombord innehar relevanta behörigheter.

PRENUMERERA PÅ PRAKTISKT BÅTÄGANDE

BESTÄLL HÄR

Ungdomarna som lotsas in i båtlivet


Text: Martin Strömberg • 2021-07-14
ArtiklarAtlanticaLivetombord.se
Rulla till toppen