Artiklar

Seglare med gevär övermannades av hamnkaptener

I söndags gick det vilt till på Hanö i Blekinge. En berusad seglare hotade en annan seglare med gevär i bråk om en båtplats. Hamnkaptenerna visade dock var skåpet ska stå och räddade situationen.

Text: • 2016-07-06 Uppdaterad 2021-06-09
Seglare med gevär övermannades av hamnkaptener
Foto: Google/Getty

Bråket började när den berusade mannen hotade en seglare som kommit in tidigare till gästhamnen på Hanö. Den berusade mannen krävde att seglaren skulle flytta på sig och hotade med att han skulle hämta sitt gevär, skriver Aftonbladet

Seglaren gav inte med sig för hotet och tog en promenad i hopp om att bråket skulle blåsa över. När så inte skedde bestämde han sig för att lämna ön. Då kom plötsligt den berusade mannen tillbaka, nu med ett hagelgevär med sig. 

Räddaren i nöden blev hamnkaptenen Lotta Olofsson, 57 som varnade mannen och ropade att han skulle söka skydd i restaurangen. Den berusade mannen följde efter och stod sedan och bankade på den låsta restaurangdörren. 

Då kom Lotta och hennes man Lars-Inge Olofsson till undsättning på ett väldigt modigt sätt. 

– Vi kom från sidan och slet geväret ifrån honom. Sedan öppnade vi bössan och kollade så att det inte låg skott i, sedan slängde jag det på marken, säger Lars-Inge Olofsson till Aftonbladet. 

Då visade det sig att geväret inte fungerade att skjuta med, men det visste inte paret Olofsson när de ingrep. 

– Jag var aldrig rädd. Men hade det varit skott i hade det varit riktigt obehagligt, säger Lars-Inge Olofsson till Aftonbladet. 

Mannen kunde senare gripas med hjälp av bland annat insatsstyrkan från Malmö.

– Han var anhållen för att vi skulle kunna höra vissa personer. När vi hade pratat med dem släpptes han, säger åklagare Joel Holmgren till Aftonbladet. 

Seglaren som blev hotad uttryckte senare stor tacksamhet mot paret Olofsson.

– Jag tyckte de var jättemodiga. Det var även restaurangpersonalen, som hjälpte mig att gömma mig i köket. Jag är tacksam över hela öns agerande, säger han. 

Bilder: 200 år gamla Hodgdon gör fantastiska båtar

TV: Leif-Ivan kör på grund med sin 10-miljonersbåt


Text: • 2016-07-06
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen