Artiklar

Seglingen blev familjetragedi – tre krossades under fallande mast

Det var sista dagen på seglingsemestern för den tyska familjen. Då slog olyckan till och tre personer omkom efter ett mastbrott på ketchen de seglade.

Text: Jens Augustinsson • 2016-08-31 Uppdaterad 2021-06-09

Seglingen blev familjetragedi – tre krossades under fallande mast
Hit, till den holländska kustorten Harlingen, anlände båten efter att den drabbats av ett mastbrott som dödade tre personer. Foto: Getty Images

Den tyska familjen var på chartersegling i holländska vatten. De tre nu omkomna personerna och ytterligare nio familjemedlemmar seglade på en ketch som uppges vara byggd 1898, skeppad av båtens 51-årige ägare och dennes fru.

Det var sista dagen på semestern och de seglade längs den holländska kusten, 68 nautiska mil norr om Amsterdam när olyckan inträffade.

Enligt sajten ybw.com ska en av masterna på ketchen ha fallit ner och krossat de tre personerna, 19, 43 och 48 år gamla. Båten sökte sig tillbaka till byn Harlingen längs holländska kusten. Trots återupplivningsförsök på vägen in kunde det vid ankomsten bara konstateras att de tre männen mist livet.

Ägaren till båten blev senare arresterad av polisen, vilka också startat en utredning för att undersöka vad som orsakade den tragiska olyckan. 

Två döda på samma båt – därför blev äventyrsseglingen en mardröm

TV: Team Vestad Winds grundstötning analyserad

Andra dödsfallet i amatörkappsegling runt jorden


Text: Jens Augustinsson • 2016-08-31
ArtiklarLivetOmbordBåtolyckaSegelskuta
Scroll to Top