Nya Silver Fox saknar steglister och ska gå mjukare i sjön // Foto: Produktbild

Artiklar

Silver med bättre sjöegenskaper

Ska gå mjukare i sjön

Text: Redaktionen • 2018-01-17 Uppdaterad 2021-06-09

I vår kommer en helt ny upplaga av Silver Fox, en av de populäraste små styrpulpetsmodellerna i aluminium. Nya Fox bär precis som föregångaren från 40 till 60 hästkrafter, men får ett nytt utseende och framförallt ett nytt skrov.

Bottnen saknar, likt de två senaste årens nya Silvermodeller, steglister och går därför enligt tillverkaren betydligt mjukare i sjön än föregångaren.

Det stämmer troligen.

Båtnytt har testat de flesta Silvermodeller genom åren och kan konstatera att det är stor skillnad mellan de äldre modellerna och de nyare utan steglister.

 

Silver med bättre sjöegenskaper

Skroven går mjukare och lider inte av den stötighet som steglister kan framkalla. Nya generationen Fox blir också något högre än den förra generationen, får en rakare stäv och en ruta utan rutram vilket ska ge ett smäckrare utseende.

Jämfört med förra generationen ökar prislappen liksom utrustningsnivån. Nya Fox kostar 10 000 kronor mer – 160 000 – men då ingår å andra sidan en nio tums Raymarine Axiom navigator i standardutrustningen, istället för den förra generationens enklare sjutummare.

Silver med bättre sjöegenskaper

Text: Redaktionen • 2018-01-17
ArtiklarBåtnytt
Rulla till toppen