Mannen hann med att stjäla både en bil och en båt innan han greps på en ö // Foto: Polisen (Arkivbild)

Artiklar

Sjöpolisen grep strandsatt rånare

Paddlade stulen båt med hjälp av motorcykelhjälm

Text: Martin Strömberg • 2021-05-21 Uppdaterad 2021-06-09

 

Strax före klockan 09 på fredagsmorgonen larmades polisen till Farsta, i södra Stockholm, där en man slagit en annan person och stulit dennes bil.

Polisen satte igång en jakt på den misstänkte rånaren som avslutades på en ö i sjön Magelungen där polisen vid 11-tiden grep mannen, rapporterar Aftonbladet.se.

– En rånare har gripits av sjöpolisen, säger Ola Österling.

Polisen berättar att man följde mannens flykt med hjälp av polisens helikopter som i sin tur följt mannen under flykten som började när han lämnade den stulna bilen och sprang mot sjön. Vid strandkanten stal mannen en eka som dock saknade åror.

– Han har rott ekan med sin motorcykelhjälm och sen gått i land på en ö, sen har båten dessutom drivit i väg, säger Ola Österling, enligt sajten.

Mannen ska ha rott runt med hjälp av hjälmen på Magelungen i närmare 45 minuter innan han landsteg under polisens översikt från ovan. Därefter har sjöpolisen sjösatt sin båt och åkt ut och hämtat mannen.

Mannen är nu misstänkt för bilrånet, men även för stölden av båten och den stulna motorcykel han anlände till Farsta på.

PRENUMERERA PÅ PRAKTISKT BÅTÄGANDE

BESTÄLL HÄR

TV: Här jagas båttjuvarna

Här grips båttjuvarna på bar gärning

Fängelse och utvisning för båttjuvar


Text: Martin Strömberg • 2021-05-21
Artiklarpraktisktbatagande
Scroll to Top