1336346.jpg

Artiklar

Skoterförare välte kajaker efter tillsägelse

Några kajakpaddlare bad häromdagen ett gäng vattenskoterförare att sänka farten. Då började de istället köra i cirklar runt kajakerna tills några välte. – Vi ser att detta beteende blir allt vanligare, säger polisen till tidningen Bergens Tidende.

Text: Jens Augustinsson • 2016-09-14 Uppdaterad 2021-06-09

Det hettade till ordentligt häromdagen när några vattenskoterförare som körde utanför Eidsvåg, sydväst om norska Trondheim, inte höll sig till fartbegränsningarna. Några kajakpaddlare som också befann sig i området reagerade på skoteråkarnas höga hastighet och bestämde sig för att säga ifrån.

Enligt uppgifter till Bergens Tidende ska skoterförarna då börjat köra i cirklar i hög hastighet runt kajakerna. Till slut gick vågorna så höga att två av de sex kajakerna välte och två personer hamnade i vattnet.

En bil och en båt från polisen tillkallades till platsen men då skoterförarna fick syn på polisbilen försvann de snabbt.

Enligt polisens operationsledare Morten Kronen blir den här typen av incidenter en allt vanligare syn.
– I år har vi fått in en rad klagomål på vattenskotrar och faktiskt är det i huvudsak vuxna människor som uppför sig så idiotiskt. Ungdomarna är som regel bättre på att efterleva reglerna till sjöss, säger Morten Kronen till Bergens Tidende.

Körkort för vattenskoter rycker allt närmare

TV: Här åker vattenskotern rakt in i buskarna

TV: Här kör de vattenskoter i timmerrännorna

30-tal ungdomar i kajakdrama utanför Orust


Text: Jens Augustinsson • 2016-09-14
ArtiklarLivetOmbordBåtolyckaVattenskoter
Rulla till toppen