Melissa Feldtmann fick årets miljöpris för att hon på ett initierat och sakkunnigt sätt ledsagat branschen till ett tydligt proaktivt miljöengagemang med syftet att minska båtlivets avtryck // Foto: Stockholmsmässan

Artiklar

Sweboats miljöpris till Feldtmann

"Väckte en sovande båtbransch"

Text: Martin Strömberg • 2021-03-18 Uppdaterad 2021-06-09

 

Sweboat – Båtbranschens Riksförbund – delar ut sitt Miljöpris för 2021 till Melissa Feldtmann.

Melissa har ett förflutet som Miljöinspektör i Österåkers Kommun och är numera knuten till IVL – Svenska Miljöinstitutet.

Sweboats Miljöpris går till en person, organisation eller ett företag som har gjort en bra och betydelsefull insats på miljösidan kopplat till båtlivet.

Exempel på detta kan vara:

• Ett miljöprojekt/-initiativ

• En uppfinning som gagnar miljön och/eller miljöarbetet

• En enkel insats med stor effekt på miljön

Motiveringen från Sweboat lyder som följer: Miljöinspektören från Österåkers kommun som väckte en sovande båtbransch till ett uttalat miljöengagemang och uppbyggnaden av ett omfattande miljöprogram. Genom stöd, råd och vid seminarier har Melissa på ett initierat och sakkunnigt sätt ledsagat branschen till ett tydligt proaktivt miljöengagemang med syftet att minska båtlivets avtryck.

Prissumman är 25 000 och priset har tidigare tilldelats

2019 Optimist för havet – en Optimistjolle byggd av plastskräp från havet 

2020 till Havsmiljöinstitutet som förmedlar kunskap mellan forskare, myndigheter och beslutsfattare.

– Sweboat vill aktivt medverka till att minska och begränsa båtlivets avtryck i miljön. Det handlar om att informera våra kunder, båtägarna, och hjälpa våra medlemmar med sitt miljöarbete. Exempel är åtgärder för miljövänlig hantering, informationsspridning och införande av miljövänliga alternativ. För att kunna göra detta behöver vi få mer kunskap baserad på aktuell och relevant forskning. Därför är det mycket viktigt att uppmuntra och samverka med experter på området och även förmedla till dem en bild av branschens utmaningar och arbete gällande miljöfrågor, säger Mats Eriksson, VD på Sweboat i ett pressmeddelande.

PRENUMERERA PÅ PRAKTISKT BÅTÄGANDE

BESTÄLL HÄR

Stena Elektra – rederiet går mot eldrift

Nytt miljöprojekt från Sweboat


Text: Martin Strömberg • 2021-03-18
Artiklarpraktisktbatagande
Rulla till toppen