Frida Hansdotter och Tareq Taylor i programmet "Över Atlanten". Foto: Linus Nilsson/Kanal 5 och Dplay

Artiklar

Tareq Taylor ombord: ”Det är som att laga mat i lustiga huset”

Mästerkocken Tareq Taylor seglade över världshavet och lagade fantastisk mat i stormen.

Text: CM Hellsten • 2021-02-03

“Över Atlanten” är programmet som sänts i Kanal 5 och där tittarna får följa med när sex kända svenskar kliver ombord och ska segla över den stora oceanen – 500 mil på öppet hav.

De ställs inför påfrestande utmaningar som de aldrig tidigare upplevt.
I den senaste säsongen, som finns att se på Discovery Plus, finns följande besättningsmedlemmar: Sofia Wistam (programledare), Frida Hansdotter (före detta alpinskidåkare), Henrik “Henke” Larsson (tidigare fotbollsspelare), Tommy Nilsson (artist), Klas Eriksson (komiker) samt Tareq Taylor (kock).

Tareq Taylor ombord: ”Det är som att laga mat i lustiga huset”
Foto: Discovery Plus via Youtube Tareq Taylor är mycket nöjd med fångsten.

Prenumerera på Praktiskt Båtägande

BESTÄLL HÄR!

Europas bästa segelbåtar har utsetts – vår expert i juryn!

Tareq Taylor ombord: ”Det är som att laga mat i lustiga huset”
Foto: Discovery Plus via Youtube Båtens kock Tareq Taylor.

Den sistnämnde är just nu även aktuell med ett eget program i Sveriges Television – “Tareq Taylors matresa” – där han besöker sina rötter i Mellanöstern.

I “Över Atlanten” hamnar den populäre tv-kocken av förklarliga skäl gärna i båtens köksavdelning.
Under en stormig dag ute till havs blir det fin fiskefångst – guldmakrill (dorado). Ovädret till trots vill Tareq Taylor laga en lyxmåltid och när han ska börja arbeta lutar det rejält i kabyssen.

Tareq Taylor ombord: ”Det är som att laga mat i lustiga huset”
Foto: Discovery Plus via Youtube Det lutar rejält för Frida Hansdotter och Tareq Taylor.

Så här säger Tareq Taylor i avsnittet:
– Det är som att laga mat i lustiga huset. Det är klart att det är lite av en utmaning men har man dragit upp fisken så ska man tillaga den också. Om någon säger till mig “det där går inte”, då vill jag visa att det går – jag vägrar att ge mig.

En del ombord är sjösjuka och står över måltiden, men en av de professionella seglarna ombord utbrister:
– Det är inte klokt alltså, det är knappt att det går att få in i huvudet – egenfångad dorado tillagad av en av Sveriges mästerkockar mitt ute på Atlanten i ett stormigt område. Förstklassigt!

Se inslaget här:

Per Fritzell – galenskapare som trivs ombord

Så är hundlivet ombord!


Text: CM Hellsten • 2021-02-03
ArtiklarpraktisktbatagandeAtlantenMatlagningSegelbåt
Scroll to Top