I slutet av maj är de första turerna inplanerade för Tre Kronor af Stockholm // Foto: Jaak T Arendi

Artiklar

Tre Kronor seglar snart igen

Donationer och bidrag på över två miljoner räddade det mäktiga fartyget

Text: Martin Strömberg • 2021-04-30 Uppdaterad 2021-06-09

 

Efter ett år i coronablockad ser briggen Tre Kronor af Stockholm nu fram emot att få sätta segel igen. I helgen som gick revs den trettio meter långa täckning som skyddat fartyget under vintern, och som också gjort det möjligt för många av organisationens medlemmar att genomföra rustningen av fartyget. Under vintern har en trogen skara samlats varje helg för att på ett coronasäkert sätt rusta fartyget för sommarens seglingar.

Under 2020 hotade pandemin ett tag att rasera hela verksamheten men tack vare en trogen och lojal krets av medlemmar, aktieägare och vänner avvärjdes den akuta krisen.

 

Tre Kronor seglar snart igen
Tre Kronor vid kajen på Kastellholmen // Foto: Sture Haglund

 

Drygt 1000 privatpersoner och företag bidrog och man samlade ihop mer än 2 miljoner kronor för att göra det möjligt att behålla fartyget.

Genom åren har Tre Kronor af Stockholm kunnat ge tusentals vuxna och unga en genuin upplevelse av hur man seglar ett äkta råtacklat segelfartyg från 1800-talet. Även om ekonomin fortfarande är en utmaning är förhoppningarna att snart komma igång på riktigt med seglingarna och redan i slutet av maj är de första turerna inplanerade.

PRENUMERERA PÅ PRAKTISKT BÅTÄGANDE

BESTÄLL HÄR

Briggen Tre Kronor af Stockholm gästar Oxelösund & Nynäshamn 9-15 juli

Ostindiefararen Götheborg räddades i sista stund

K-märkta minsveparen tillbaks i vattnet


Text: Martin Strömberg • 2021-04-30
Artiklarpraktisktbatagande
Rulla till toppen