Waxholmsbolaget själva säger att de gjort beräkningar på hur många passagerarna båtarna kan ta för att det ska vara luftigt och säkert att resa med dem // Foto: Waxholmsbolaget

Artiklar

Trots avrådan: Skärgårdsbåtarna fulla

Tvingades lämna 40 personer på kajen

Text: Martin Strömberg • 2020-05-22 Uppdaterad 2021-06-09

 

Trots att Waxholmsbolaget gått ut med en avrådan om att resa med dem under Kristi Himmelsfärd, var det fullt med folk på Strömkajen och båtarna fick sätta stopp för passagerare som ville åka med.
– Vi har gjort vad vi kunnat med den kapacitet vi har, säger Johan Nordgren på Trafikförvaltningens pressjour som ansvarar för Waxholmsbolaget.

Sol och värme lockade stockholmarna ut till skärgården, trots att Waxholmsbolaget gått ut med en avrådan om att resa under Kristi Himmelsfärd.

Vid Strömkajen hade det under dagen bildats köer och besättningen fick sätta stopp resenärer som ville åka med båtarna.

Kristina Tollbäck var en av dem som stod och väntade på färjan ut till under torsdagen.

– Det var snopet. Det var ett 40-tal personer som inte kom med när vi åkte, säger hon, enligt svt.se.

Waxholmsbolaget själva säger att de gjort beräkningar på hur många passagerarna båtarna kan ta för att det ska vara luftigt och säkert att resa med dem.

– Vi kom fram till att vi får ta hälften av sittplatserna, eller hälften av det totala antalet passagerare, beroende på om vädret tillåter att vi kan ha öppet på taket. På så sätt kan vi se till att det inte blir trångt ombord, säger Johan Nordgren, enligt svt.se och fortsätter;

– Det kan ju då bli besvärligt om det blir dåligt väder under helgen och vi inte kan ta med lika många passagerare tillbaka.

Waxholmsbolaget har satt in de resurser de har i form av färjor och personal, enligt Johan Nordgren.

– Vi kan inte göra så mycket mer. Vi  har följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har en situation där alla är medvetna om hur man ska resa i trafiken. Vi fortsätter att avråda att resa med oss om det inte är nödvändigt, säger han.

Periodkortet permanentas för Waxholmsbåtarna

Njut av stillheten i skärgården


Text: Martin Strömberg • 2020-05-22
Artiklarpraktisktbatagande
Rulla till toppen