En båt kan se ut på många olika sätt. Vilken skulle du vilja ha?

Artiklar

TV: 6 coola farkoster du inte trodde fanns

Vem har sagt att en båt måste se ut på ett speciellt sätt? Här är 5 exempel på härligt fantasifulla flytetyg. Vilken vill du ha?

Text: Jens Augustinsson • 2017-08-03 Uppdaterad 2021-06-09

Det finns alltid uppfinnare och entreprenörer som vill utmana och tänka nytt. Ibland, som i flera av exemplen i filmen ovan, lyckas det faktiskt och produkterna lämnar ritbordet och börjar serieproduceras. Men minst lika ofta så anses idén alltför galen och når aldrig marknaden.

Men inte desto mindre är det viktigt att det finns människor som vågar utforska gränserna och testa nya idéer. För även om just deras produkt inte blir en succé så kan man ofta plocka upp vissa designelement eller tekniska lösningar från en produkt och använda i andra produkter som senare kommer ut på marknaden.

Se till exempel på den utveckling som ständigt pågår inom seglingens America’s Cup. När Team New Zealand 2013 visade vägen med att sätta bärplan på seglingkatamaraner var det nog inte många som trodde att vi bara några få år senare skulle få se marknaden nästan översvämmas av flygande katamaraner som i princip alla kan segla.

Glöm inte heller att kolla in det spännande svenska projektet Candela, en eldriven motorbåt på bärplan, som också bidrar till att ändra vår syn på hur man kan ta sig fram på sjön i framtiden.

TV: Båtnytt testar foilande elbåten Candela

Första bilderna på Nimbus nya storsatsning W9

Västkustpärlan Skärhamn utsedd till årets gästhamn – för andra gången


Text: Jens Augustinsson • 2017-08-03
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top