Artiklar

TV: Båten blir livsfarlig när räddarna glömt dödmansgreppet

Det är lätt att slarva med dödmansgreppet det vet alla. Men när olyckan är framme så är det otroligt skönt att båten stannar i stället för att dra iväg mot en möjlig katastrof.

Text: • 2015-11-05

Glömde dödmansgrepp – kvinna dog i Cannes

TV: Här har vår reporter kastats av båten

För ett tag sedan var en av våra båttestare ute och körde en ny rib när han plötsligt kastades av. Han var väldigt glad för att han hade dödmansgreppet kring handleden. Det blev ett ofrivillgt dopp, men den uppblåsbara flytvästen gjorde sitt.

Samma tur hade inte den kvinnliga båtjournalist som följde med en rib under båtmässan i Cannes i september. När skepparen kastades av utan att ha haft dödmansgrepp på sig, blev kvinnans panikval att slänga sig från båten ödesdigert. På något märkligt sätt hamnade hon i propellrarna och dog av skadorna.

Personerna i den här filmen borde veta bättre då de enligt texten på båten jobbar som surfräddare. I de här vågorna är det inte läge att försöka sig på att ta sig ut om det inte är akut. Men om man ändå gör ett försök är det ett måste att använda dödmansgrepp. När den tomma båten jagar runt i vågorna är det bara turen som räddar männen från att bli uppskurna av propellern. 


Text: • 2015-11-05
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top