Artiklar

TV: Här kör de ett flytande badkar

Tycker du ofta det är lite för kyligt att vara på sjön? Eller önskar du att badtemperaturen vore lite mer anständig? Då kanske Hot Tug är lösningen. Båten som är ett badkar som är en båt.

Text: Jens Augustinsson • 2015-12-21

TV: Engelska Dad's Boats gör svindyra trampbåtar

Bilder: Här är miniubåtarnas Ferrari

Bilder: Här är världsledarnas båtar

Om du är sugen på att åka båt och bada varmt samtidigt så kanske Hot Tug är alternativet. Det är en båt som också är ett badkar. Och med hjälp av den vedeldade spisen så får du upp en behaglig badtemperatur och kan sen glida runt i skärgården och njuta av ett varmt dopp – oavsett den omgivande temperaturen.

Det hävdas att stabiliteten ska var god – med eller utan vatten och med ända upp till åtta personer ombord. Hot Tug finns med elmotor eller kan beställas med en vanlig utombordare.

Det finns ju dock några små problem kring det hela. Hot Tug sväljer hela 2 000 liter vatten och det tar tre timmar att fylla den. Sen kanske priset också kommer som en kalldusch. Mellan 14 000 och 21 000 dollar kostar kalaset. Dyrt för ett badkar kan tyckas.

Och det ska också sägas att även om det kan kännas lockande med en svalkande öl eller eller ett glas vin i badet så avråder vi dock från att lätta på kapsylen, som killen i filmen – det är ju trots allt en båt han kör.

Idén med ett flytande bad är på intet sätt ny. Engelska lyxsegelbåten Discovery 55 går att beställa med ett inbyggt badkar i sittbrunnen. Och det har länge diskuterats att sänka ner en flytande pool i Göta älvs vatten i centrala Göteborg.

TV: Här kör de ett flytande badkar
Foto: Hot Tug
TV: Här kör de ett flytande badkar
Foto: Hot Tug

Text: Jens Augustinsson • 2015-12-21
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top